THL: Suomessa 215 uutta korona­tartuntaa, ei uusia kuolemia – katso tilanne eri kunnissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

THL: Suomessa 215 uutta korona­tartuntaa, ei uusia kuolemia – katso tilanne eri kunnissa

Tartunnat ovat kahden viime viikon aikana laskeneet niitä edeltäneisiin kahteen viikkoon verrattuna.

28.10. 11:51 | Päivitetty 28.10. 15:16

Suomessa on raportoitu 215 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Kahden viikon aikana on raportoitu 2 675 tartuntaa, mikä on 36 vähemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Yhteensä koronavirustartuntoja on raportoitu 15 378.

Tautiin liittyviä kuolemia ei ole raportoitu lisää, niitä on nyt 354. Sairaalahoidossa olevien määrä on tippunut maanantaihin verrattuna yhdeksällä ja on nyt 65. Tehohoidossa olevien määrä on pysynyt samana, se on kymmenen.

THL:n mukaan taudin ilmaantuvuus on nyt 44,7 tautitapausta 100 000:ta asukasta kohden. Taudin ilmaantuvuus asukasta kohden on suurinta Vaasan sairaanhoitopiirissä.

Oulu siirtymässä pandemian kiihtymisvaiheeseen

Oulu on siirtymässä epidemian kiihtymisvaiheeseen, kertoo Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri.

Kaupunkiin asetetaan uusia koronarajoituksia. Maskin käyttöä suositellaan julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa. Kokoontumiset rajoitetaan 20 ihmiseen.

Lisäksi ihmisiä, jotka ovat osallistuneet tapahtumaan, jossa riski korona-altistukselle on kasvanut, kehotetaan välttämään vierailuja ikääntyneiden ja riskiryhmien luona kymmenen päivän ajan. Tällaisia tilanteita ovat esimerkiksi yleisötapahtumat ja ravintoloissa vierailut.

Pohjois-Pohjanmaalla on todettu kahden viime viikon aikana yhteensä 99 uutta koronatartuntaa, joista suurin osa Oulussa.

Muualla Pohjois-Pohjanmaalla ollaan edelleen epidemian perustasolla.

Kaksi koulua etäopetukseen

Riihimäellä Karan koulu ja Sipoossa Sibbo gymnasium siirtyvät etäopetukseen.

Riihimäen Karan koulussa todettu uusi koronatartuntaketju. Aiemmin koulussa on todettu kaksi toisistaan erillistä koronatartuntaketjua. Karan koulussa oppilaita on yli 480 ja opetushenkilöstöä noin 40.

Lähiopetukseen palataan maanantaina 9. marraskuuta.

Sippo gymnasiumissa kahdella opiskelijalla on todettu koronavirustartunta. Toinen opiskelijoista on ollut paikalla opetuksessa taudin tartuttavuusaikana. Lukion muut opiskelijat ja henkilöstö ovat voineet tuolloin altistua tartunnalle. Lukio siirtyy kokonaan etäopetukseen ensi viikon loppuun saakka.

Nikkilässä sijaitsevassa Sibbo gymnasiumissa on yhteensä noin 150 opiskelijaa

Husissa alkaa tutkimus koronavirustaudin pitkäaikaisista vaikutuksista

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri (Hus) aloittaa seurantatutkimuksen koronavirustaudin pitkäaikaisvaikutuksista keuhkoihin ja elämänlaatuun. Lähiviikkoina alkavan tutkimuksen aineistoon pyritään saamaan mukaan 300 taudin sairastanutta potilasta, joiden terveyttä seurataan vuoden ajan.

Koronaviruksen ja aiempien koronavirustautien (sars ja mers) aiheuttamien jälkioireiden perusteella oletetaan, että koronavirustauti saattaa jättää pysyviä toimintakykyä heikentäviä vaurioita keuhkoihin ja alentaa elämänlaatua pitkäaikaisesti.

Tutkimuksen toteuttavat yhteistyössä Hus, tuberkuloosin ja keuhkosairauksien asiantuntijajärjestö Filha ja Hengitysliitto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?