15-vuotiasta tyttöä epäillään poliisin murhan yrityksestä Helsingin keskustassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

15-vuotiasta tyttöä epäillään poliisin murhan yrityksestä Helsingin keskustassa

Murhan yrityksestä epäilty yritti lyödä virkatehtävää suorittanutta poliisia hedelmäveitsellä.

Epäilty teko tapahtui Helsingin keskustassa.­

26.10.2020 12:07 | Päivitetty 26.10.2020 13:36

Poliisi epäilee, että 15-vuotias tyttö syyllistyi murhan yritykseen Helsingin keskustassa lauantaina 24. lokakuuta noin kello 17:n aikaan. Epäillyn rikoksen kohteena oli poliisi, joka oli suorittamassa virkatehtävää partiokaverinsa kanssa.

– Poliisi epäilee, että tyttö yritti lyödä hedelmäveitsellä poliisimiestä tilanteessa, jossa tyttö yritti päästä poliisia karkuun ja poliisimies otti hänestä kiinni. Poliisimies sai partiokaverinsa kanssa taltutettua epäillyn. Poliisimies sai tilanteessa lieviä fyysisiä vammoja, tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marko Forss kuvaili tapahtunutta Helsingin poliisilaitoksen julkaisemassa tiedotteessa.

Forss kertoi myöhemmin maanantaina Ilta-Sanomille, että murhan yrityksestä epäilty tyttö on ollut aiemminkin poliisin kanssa tekemisissä.

– Hän ei ole aikaisemmin kohdistanut poliisiin väkivaltaa.

Forss ei halunnut kommentoida, millaisesta poliisitehtävästä tilanne sai alkunsa. Hän ei halunnut kommentoida tarkemmin myöskään, mihin hedelmäveitsi mahdollisesti osui. Poliisimiehen ei kuitenkaan Forssin mukaan tarvinnut käydä tapahtuneen vuoksi hoitohenkilökunnan luona.

Rikoksesta epäilty on pidätetty ja häntä esitetään vangittavaksi tiistaina.

Artikkelia täydennetty 26.10.2020 kello 12.22 tutkinnanjohtaja Forssin Ilta-Sanomille antamilla kommenteilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?