Suomessa 184 uutta korona­tartuntaa – katso kunta­kohtainen tilanne - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Suomessa 184 uutta korona­tartuntaa – katso kunta­kohtainen tilanne

Suomessa on THL:n tietojen mukaan todettu 184 uutta, varmennettua koronatartuntaa. Tartuntoja on tänä vuonna ollut Suomessa yhteensä 14 255.

22.10. 11:54 | Päivitetty 22.10. 12:20

Kahdessa viikossa on raportoitu 2 910 tartuntaa, mikä on 944 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana. Raportoitujen koronatartuntojen määrä on laskenut viimeisimmän viikon osalta 288:lla verrattuna edeltävään viikkoon.

Koronavirustartuntojen määrä on noussut merkittävästi edellisen kuukauden kuluessa, mutta määrän nousu näyttää loiventuneen viimeisimmän viikon aikana, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Positiivisten näytteiden osuus kaikista testatuista näytteistä on laskenut valtakunnallisesti edelliseen viikkoon verrattuna. Positiivisten näytteiden osuus testatuista näytteistä on 1,4 prosenttia.

Koronatilannetta avattiin tänään THL:n ja sosiaali- ja terveysministeriön (STM) viikoittaisessa koronatilannekatsauksessa.

Arvioitu tartuttavuusluku on THL:n mukaan tällä hetkellä 1,30–1,45. Edellä mainittu niin sanottu r-luku on pysynyt aika lailla samoilla paikkeilla kuin aiemmin, kertoo THL:n projektipäällikkö Anna Katz koronatilannekatsauksessa.

Viime viikolla kaikista tapauksista noin 80 prosenttia oli todettu alle 50-vuotiailla ja lähes puolet alle 30-vuotiailla. Yli 60-vuotiaiden osuus tartunnoista on alle kymmenen prosenttia ja yli 70-vuotiaiden osuus on hyvin pieni.

Lähes kaikki tuoreet tartunnat olivat peräisin kotimaasta. Ainoastaan viisi prosenttia tartunnoista oli tullut ulkomailta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?