KYSissä toimenpiteessä olleella potilaalla todettu korona­tartunta – mahdollisesti altistuneita potilaita noin 20 - Kotimaa - Ilta-Sanomat

KYSissä toimenpiteessä olleella potilaalla todettu korona­tartunta – mahdollisesti altistuneita potilaita noin 20

Mahdollisesti altistuneita henkilöitä on informoitu asiasta.

Arkistokuvassa Kuopion yliopistollinen sairaala.­

21.10. 21:55

Kuopion yliopistollisessa sairaalassa KYSissä toimenpiteessä olleella potilaalla on todettu koronatartunta.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiri kertoo tiedotteessa, että KYSissä on ollut toimenpiteessä koronapositiiviseksi todettu oireeton henkilö. Tartunta paljastui sattumalta tartuntaketjun jäljityksen yhteydessä.

KYSin työntekijöistä korkeintaan viisi henkilöä on mahdollisesti altistunut. Mahdollisesti altistuneita potilaita on noin 20.

– Heitä on informoitu ja tarvittavat jatkotoimenpiteet tapahtuvat tartuntatautilain mukaisesti kuntien tartuntataudeista vastaavien lääkäreiden toimesta, tiedotteessa kerrotaan.

KYSin infektioylilääkäri Irma Koivula sanoo, että oireeton henkilö tuli KYSiin toimenpiteeseen tietämättä itse koronatartunnastaan tai altistuksestaan.

– Ketjujäljityksen yhteydessä hän sai tiedon altistuksesta, joten hänet testattiin, ja se osoittautui positiiviseksi. Oireita hänelle ei ole ilmaantunut missään vaiheessa.

Koivulan mukaan tieto kyseisen potilaan koronatartunnasta saatiin nopeasti testin tekemisen jälkeen. Koivula ei avaa milloin mahdolliset altistumiset ovat tapahtuneet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?