MT: Joka kolmas suomalainen toivoo Marinille jatkokautta pääministerinä – vahva kannatus myös muiden puolueiden äänestäjiltä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

MT: Joka kolmas suomalainen toivoo Marinille jatkokautta pääministerinä – vahva kannatus myös muiden puolueiden äänestäjiltä

Marinin kannatus on Maaseudun Tulevaisuuden kyselyn mukaan korkealla paitsi hänen oman puolueensa, myös muiden hallituspuolueiden kannattajien keskuudessa.

19.10.2020 6:23

Pääministeri Sanna Marin (sd) on ehdoton kansansuosikki myös seuraavaksi pääministeriksi, kertoo Maaseudun Tulevaisuus kyselyynsä perustuen. Marinille jatkokautta toivoo lähes joka kolmas suomalainen, kun perässä tuleville Jussi Halla-aholle (ps) ja Petteri Orpolle (kok) kummallekin pestin soisi reilu kymmenesosa suomalaisista. Halla-aho sijoittui kyselyssä hieman Orpon edelle.

Marinin kannatus on kyselyn mukaan korkealla paitsi hänen oman puolueensa, myös muiden hallituspuolueiden kannattajien keskuudessa. Hallituspuolueiden kannattajista keskustalaisia lukuun ottamatta kaikki pitivät Marinia parempana seuraavana pääministerivaihtoehtona kuin oman puolueensa puheenjohtajaa.

Muut puolueiden puheenjohtajat jäävät selvästi kärkikolmikkoa vähemmälle suosiolle, eikä kukaan heistä saa edes viiden prosentin kannatusta. Kymmenen prosenttia suomalaisista ei toivo seuraavaksi pääministeriksi ketään nykyisistä puheenjohtajista.

Kyselytutkimuksen toteutti TNS Kantar Agri. Gallupiin vastasi 1 020 suomalaista lokakuun puolivälin tienoilla. Virhemarginaali on kaikissa vastauksissa kolme prosenttiyksikköä suuntaansa, osaotoksissa tulokset ovat suuntaa-antavia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?