Video näyttää BMW:n kaahailut vastaan­tulevien kaistalla hetki ennen Espoon kuolon­kolaria - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Video näyttää BMW:n kaahailut vastaan­tulevien kaistalla hetki ennen Espoon kuolon­kolaria

”Autot törmäsivät todella nopeasti. Kuului kova kolahdus.”

18.10. 19:01

18-vuotias espoolainen tallensi kameralleen vastaantulevalla kaistalla seilanneen kuljettajan liikkeet hetki ennen Espoon kuolonkolaria.

Silminnäkijä kertoo Ilta-Sanomille olleensa lauantai-iltana tulossa äitinsä kanssa Petikosta kotiinpäin. He ajoivat kehä III:sta länteen Järvenperän suuntaan.

– Huomattiin kehä kolmosen varrella, että siinä ajaa BMW-maasturi samaan suuntaan kuin me, mutta vastaantulevien kaistalla, silminnäkijä kertoo.

He soittivat poliisille ja kertoivat tilanteesta. Poliisi kertoi, että ilmoituksia oli tullut jo aiemmin samasta tapauksesta.

Länsi-Uudenmaan poliisi vahvistaa Ilta-Sanomille, että väärään suuntaan ajanut auto oli BMW-merkkinen maasturi.

  • Katso lukijan video tämän artikkelin yläpuolelta.

Silminnäkijä kertoo, että he ja kaikki muutkin autot hidastivat. Muut koettivat valoilla, hätävilkuilla ja tööttäämällä saada kuskin huomion. Auto vain jatkoi matkaansa.

– Olimme samassa vauhdissa ja siihen tuli poliisi vilkut päällä. Se koetti saada autoa pysähtymään. Sitä jatkui aika pitkä matka Järvenperän Bembölen suuntaan.

Kuljettaja vain jatkoi matkaansa. BMW:tä vastaan tuli useita autoja. Kaksi autoa saattoi ajaa rinnakkain. Monta kertaa näytti siltä, että se osuu vastaantulevaan. Vastaantulijat onnistuivat aina täpärästi väistämään.

Poliisin mukaan kuljettaja ajoi väärään suuntaan vaihtelevasti 40–100 kilometrin tuntinopeutta ja aiheutti matkan aikana useita vaaratilanteita.

IS:n haastatteleman silminnäkijän mukaan BMW:n kuljettaja ajeli vaihtelevalla nopeudella. Välillä se ajoi kaistaviivojen päällä ja seilasi kaistojen välillä.

Poliisi on kertonut, että keski-ikäistä miestä epäillään tässä vaiheessa muun muassa törkeästä rattijuopumuksesta.

Lopulta vastaan tuli auto, joka ei ehtinyt väistää. Autot törmäsivät rajusti.

– Autot törmäsivät todella nopeasti. Kuului kova kolahdus, silminnäkijä kertoo.

Poliisi pysäytti liikenteen. Paloautot ja ambulanssit tulivat nopeasti paikalle.

18-vuotias kertoo, miten joku tuli kysymään, onko sammutussuihketta. BMW:hen törmännyt auto meni niin ruttuun, että auto alkoi savuttaa.

Silminnäkijä kertoo, että hänen lääkäriäitinsä meni auttamaan elvytyksessä.

Poliisi on kertonut, että onnettomuudessa kuolivat vastaan tulleen auton kuljettaja ja pelkääjän paikalla ollut. Poliisin mukaan uhrit olivat 52-vuotias mies ja 46-vuotias nainen.

– On jotenkin hirveää, että viattomat, jotka ajoivat oikeaan suuntaan, pääsivät hengestään, silminnäkijä sanoo.

Väärää kaistaa ajanut on 1973 vuonna syntynyt virolainen mies, joka loukkaantui ja kuljetettiin sairaalaan hoidettavaksi. Poliisi epäilee miestä tässä vaiheessa törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja Kehä III:lla väärään suuntaan ajaneesta ajoneuvosta lauantai-illalta noin kello 22.40–22.50 väliseltä ajalta. Havainnot voi välittää puhelimitse 0295 413 031 tai sähköpostitse vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?