Poliisi tutkii törkeää kuolemantuottamusta – metsästäjä ampui maastopyöräilijän kuoliaaksi Urho Kekkosen kansallispuistossa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi tutkii törkeää kuolemantuottamusta – metsästäjä ampui maastopyöräilijän kuoliaaksi Urho Kekkosen kansallispuistossa

Tällä hetkellä ei tutkinnanjohtajan mukaan ole syytä epäillä teon tahallisuutta.

Urho Kekkosen kansallispuiston maisemaa.­

18.10. 12:10 | Päivitetty 18.10. 23:01

Poliisi tutkii Lapissa Urho Kekkosen kansallispuistossa, Savukosken kunnan alueella tapahtunutta epäiltyä törkeää kuolemantuottamusta.

Lapin poliisin tiedotteen mukaan lauantaina kello 11 aikaan poliisi sai ilmoituksen, jonka mukaan metsästäjän laukaus oli osunut maastopyöräilijään. Tapaturmapaikka sijaitsee Kemihaaran ja Korvatunturin välisellä alueella Urho Kekkosen kansallispuistossa.

Osuman saanut pyöräilijä oli reitillä neljän muun henkilön kanssa maastopyöräilemässä. Seurueen lähimmät henkilöt antoivat haavoittuneelle ensiapua.

– Pyöräilijä menehtyi tapahtumapaikalla vammoihinsa. Uhri on 30-vuotias mies, joka on kotoisin pääkaupunkiseudulta. Muihin seurueen pyöräilijöihin ei tietojen mukaan kohdistunut välitöntä vaaraa, poliisi tiedottaa.

Poliisi käynnistää tapauksesta esitutkinnan ja selvittää tapahtumien kulun. Tässä vaiheessa metsästäjää epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta.

Poliisi ei ole vielä ehtinyt kuulla asianosaisia tai silminnäkijöitä. Rikosnimikkeet saattavat muuttua esitutkinnan aikana.

Tutkinnanjohtaja Marko Ijäs kertoo IS:lle, että alustavien puhuttelujen perusteella tahallisuutta ei ole syytä epäillä. Kuulustelua ei ole vielä suoritettu, joten kuolettavaan laukaukseen johtaneet syyt eivät ole vielä täysin selvillä.

– Hänellä ei ole ollut tarkoitus ampua ihmistä, Ijäs sanoo.

Oliko metsästäjä luullut pyöräilijöitä riistaksi?

– Tähän en lähde suoraan vastaamaan, ennen kuin epäiltyä on kuultu. Mutta jos ajatellaan, että jos on metsästystapauksesta kyse, jossa ei ajatella tahallisuutta ampumisessa, niin tällaisen johtopäätöksen siitä voi vetää.

Tutkinnanjohtajan mukaan ampuma-ase oli kivääri, ja epäillyllä oli siihen asianmukaiset luvat olemassa. Hän oli liikkeellä yksin, STT:n mukaan lintumetsällä.

Poliisi ei kommentoi tarkemmin uhrin saamia vammoja. Lääkintähelikopteria ei käytetty tässä tehtävässä.

– Henkilö on ehtinyt menehtyä ennen kuin viranomaishoitohenkilökunta on ollut paikan päällä.

Muut pyöräilijät saivat järkyttävän tapahtuman jälkeen kriisiapua.

– Kriisiapua on ollut tarjolla, kun he ovat päässeet maastosta pois.

Poliisi ei kommentoi, miten muut pyöräilyseurueen jäsenet tunsivat uhrin.

Juttua muokattu 22.58: Poistettu sana ”vahinkolaukaus”.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?