Poliisi vaitelias Espoon kuolon­kolarista – Kaksi autoilijaa kertoo väärään suuntaan ajaneesta mustasta henkilöautosta

”Tajusin että vitsi, se onkin tulossa vastaan. Kädet alkoivat täristä.”

Länsi-Uudenmaan poliisi oli sunnuntaina aamulla hyvin vaitonainen myöhään lauantaina Kehä III:lla Espoossa sattuneesta kuolonkolarista.

Turmassa menetti henkensä kaksi ihmistä.

Se tapahtui poliisin antaman niukan tiedotteen mukaan Bembölen ja Järvenperän liittymien välissä itään vievillä kaistoilla.

Hätäkeskus sai ilmoituksen kello 22.39.

IS:n haastattelema henkilö kertoo olleensa matkustajana autossa, joka kohtasi poikkeuksellisesti ajaneen auton kehätiellä.

– Petikon kohdalla tuli yht’äkkiä auto vastaan samalla kaistalla, väärällä kaistalla (väärään suuntaan), mies kertoo.

Miehen seurue oli ajamassa itään päin.

– Peileistä näkyi, kuinka takanamme tuli kaksi autoa rinnakkain ja ne vetivät sivuun ja se BMW meni niiden välistä.

Miehen mukaan väärään suuntaan ajanut auto oli mattamusta BMW X5, jossa oli Viron rekisterikilvet. Hän kertoo tuntevansa autot hyvin.

– Meni noin minuutti ja kaksi poliisiautoa laskeutui Vihdin tieltä kehälle ja lähti ajamaan sitä takaa tien oikealla puolella.

Mies kertoo soittaneensa heti hätäkeskukseen, josta kerrottiin, että tilanteesta oli tullut jo ilmoitus ja ”poliisi on jo matkalla”.

– Kävimme sitten kääntymässä ja lähdimme perään ja näimme, että siellä oli kolari. Ajoimme ohi vastakkaisella kaistalla, se onnettomuuskaista oli suljettu.

Näky oli lohduton.

– Pelkästään vilkkuvia sinisiä valoja ja kaksi autoa, jotka olivat aivan rutussa. Ja paljon henkilöitä ympärillä, mies kertoo.

Toinen kolariauto oli aikaisemmasta havainnosta tuttu musta BMW, toinen oli henkilöauto. Autot olivat noin viiden metrin päässä toisistaan, kumpikin pyörillään, kumpikin ajoradalla, mies kuvailee.

Hälytysajoneuvoja ja pelastuskalustoa onnettomuuspaikalla myöhään lauantaina Kehä III:lla Espoossa.

Myös toinen IS:n haastattelema henkilö kertoo kohdanneensa perjantaina illalla väärällä kaistalla kehätietä ajaneen auton, joka oli ”joko musta tai harmaa”.

– Ajoimme itään päin ja se tuli meitä vastaan ohituskaistaa. Siitä oli onnettomuuspaikkaan pari kilometriä, silminnäkijä kertoo.

– Ensin katselin, että miten se on noin lähellä kun se oli aiemmin ollut siellä kaukana. Näytti oudolta. Kun se tuli vielä lähemmäksi tajusin, että vitsi, se on tulossa vastaan, ohituskaistalla. Kädet alkoivat täristä.

– Aluksi se ajoi melkein keskiviivan päällä ja siirtyi sitten kokonaan ohituskaistalle, silminnäkijä kuvailee pelottavaa kohtaamistilannetta.

Sen jälkeen ei ollut enää paljon aikaa.

– Se törmäsi varmaan seuraavaan, joka ajoi ohituskaistaa, koska siinä meni enää muutama minuutti, kolme minuuttia sen perusteella, mitä kerrottiin onnettomuuden ajasta, silminnäkijä pohtii.

Myös tämä autokunta kääntyi ja lähti ottamaan selvää, mitä oli tapahtunut.

– Sen perässä oli tullut poliisiautoja.

– Näimme, että se oli ajanut kolarin. Se toinen auto oli ehkä jopa syttynyt palamaan. Se näytti ihan sulaneelta, silminnäkijä kertoo.

– Siellä oli aivan sairaan paljon poliisiautoja, ambulansseja ja paloautoja, varmaan kaksikymmentä.

Länsi-Uudenmaan poliisi ei halunnut aamulla kommentoida havaintoja.

Asia siirtyy tutkintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?