Maskeja suositellaan pää­kaupunki­seudulla nyt myös työ­paikoilla – yli 20 hengen tapahtumiin tulossa maskipakko - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Maskeja suositellaan pää­kaupunki­seudulla nyt myös työ­paikoilla – yli 20 hengen tapahtumiin tulossa maskipakko

Pääkaupunkiseudun korona­koordinaatioryhmä kertoi päätöksistään keskiviikkona.

14.10.2020 8:54 | Päivitetty 14.10.2020 13:10

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee kasvomaskeja kaikille työpaikoille, kertoi Helsingin pormestari Jan Vapaavuori tiedotustilaisuudessa.

Suositus koskee erityisesti tilanteita, joissa ihmiset tapaavat laajemmin toisiaan esimerkiksi kokouksissa tai taukotiloissa ja kun turvavälejä tai hygieniajärjestelyjä ei pystytä toteuttamaan.

Maskin käyttöä suositellaan myös vanhemmille varhaiskasvatuksen tiloissa oleskellessa, esimerkiksi kun lapsia viedään tai haetaan.

Kasvomaskien käyttöä suositellaan jo nyt aina julkisessa liikenteessä, julkisissa tiloissa kuten kaupoissa ja kauppakeskuksissa sekä tapahtumissa kaikille yli 15-vuotiaille.

Ihmisiä kauppakeskus Sellossa lokakuun alussa.­

Ryhmä: Maskipakko olisi perusteltu yli 20 hengen tilaisuuksiin

Koronakoordinaatioryhmä linjasi myös, että olisi perusteltua antaa jo lokakuun aikana uusi velvoittava määräys siitä, että yli 20 hengen yleisötilaisuuksia voidaan järjestää vain siinä tapauksessa, että kaikilta edellytetään maskin käyttöä ja vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä.

Ryhmä katsoo, että asiassa tarvitaan yhden kunnan suositusta vahvempi velvoittava määräys koko pääkaupunkiseudulle marraskuun loppuun. Virallisen päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Aluehallintovirastojen voimassa olevan päätöksen mukaan tällä hetkellä saa järjestää yli 50 hengen tilaisuuksia, kunhan niiden turvallisuus varmistetaan.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suosittelee edelleen vahvasti erityisen varovaisuuden ja pidättyväisyyden noudattamista yksityistilaisuuksien järjestämisessä ja ettei yli 20 hengen yksityistilaisuuksia toistaiseksi järjestettäisi ollenkaan.

Ryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Hus ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?