Keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi soten, toivoo Kiurulta selvitystä uusimmasta maskisotkusta

”Pääasia on, että sote nyt vihdoin viimein saadaan tällä kaudella kuntoon.”

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen.

13.10.2020 13:03

Keskustan eduskuntaryhmä toivoo sosiaali- ja terveysministeriöltä (STM) ja ennen kaikkea perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurulta (sd) selkeytystä siitä, mistä STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) uusimmassa maskisotkussa on kyse. Asiasta kertoi keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvinen toimittajille eduskunnassa.

Ilta-Sanomat kertoi eilen, että THL olisi keväällä halunnut jakaa yleisölle laajemmin tietoa kasvomaskien käytön merkityksestä ja oikeaoppisesta käytöstä, mutta STM ei pitänyt sitä tarpeellisena.

Kurvinen lisäksi kertoi, että keskustan eduskuntaryhmä hyväksyi hallituksen sote-sovun. Hänen mukaansa kipupisteitä on edelleen, mutta täydellistä ei tässä maailmassa hänen mukaansa olekaan.

– Pääasia on, että sote nyt vihdoin viimein saadaan tällä kaudella kuntoon ja ennen kaikkea meille on tärkeää, että pystymme turvaamaan tasa-arvoiset palvelut kaikille suomalaisille koko maassa, Kurvinen sanoi.

Hän lisäsi, että sote-uudistuksella pystytään pitkässä juoksussa säästämään veromaksajien rahoja. Kurviselta kysyttiin lisäksi sitä, nauttiiko Kiuru keskustan eduskuntaryhmän luottamusta. Kurvinen poistui hieman ennen kysymystä haastattelusta ja sulki ryhmähuoneen oven perässään vastaamatta kysymykseen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?