Poliisi iski voimalla Kannelmäessä – tukiaseet ja suojakilvet esillä, paikalla panssaroituja ajoneuvoja ja helikopteri ilmassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi iski voimalla Kannelmäessä – tukiaseet ja suojakilvet esillä, paikalla panssaroituja ajoneuvoja ja helikopteri ilmassa

Laittomaan uhkaukseen liittyvä tehtävä oli ohi ennen iltayhdeksää.

Helsingin poliisilla on parhaillaan käynnissä mittava operaatio Helsingin Kannelmäessä.­

12.10.2020 20:16 | Päivitetty 12.10.2020 21:59

Helsingin poliisilla oli maanantai-iltana mittava operaatio Helsingin Kannelmäessä.

Kello 18.55 vanhan ostoskeskuksen tuntumassa alkaneeseen tarkastustehtävään osallistui useita poliisipartioita, Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrottiin. Kello 20.17 poliisi kertoi olevansa poistumassa paikalta ja kello 20.50 tehtävä oli jo ohi.

Johtokeskuksen mukaan tehtävästä ei ollut vaaraa sivullisille. Kahtakymmentä vaille kymmenen poliisi täsmensi, että tehtävä liittyi mahdolliseen laittomaan uhkaukseen. Lisäksi se kertoi ottaneensa kohdehenkilön kiinni.

Poliisi kertoi aiemmin myös, että Kannelmäessä oli myös aiemmin poliisitehtävä, joka koski miestä, jolta valui verta päästä. Toistaiseksi poliisi ei ole kertonut, liittyykö tapaus illan operaatioon.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan tehtävälle oli kuitenkin lähdetty voimalla. Paikalla oli lukuisia poliisipartioita ja panssaroituja ajoneuvoja, sekä täysmustia autoja. Lisäksi ilmassa lensi helikopteri.

Silminnäkijöiden mukaan poliisi oli varustautunut pistoolia järeämmillä aseilla ja suojakilvillä. Poliisi oli myös estänyt sivullisten liikkumisen alueella.

– Ajoimme siitä ensin autolla ohi. Poliiseilla oli rynnäkkökiväärit, kypärät ja suojaliivit ja suojakilvet. Tie oli tukittu ja poliisi sanoi alueen olevan eristetty ja pyysi meitä poistumaan, Ilta-Sanomien haastattelema silminnäkijä kertoi.

Silminnäkijän mukaan poliisit etsivät jotakuta. Hän perusteli näkemystään sillä, että poliisi kysyi hänen ja hänen seuralaistensa henkilötiedot.

– Olimme uteliaita ja ajoimme siitä autolla. Poliisi pysäytti meidät. Meitä osoitettiin valolla ja poliisi sanoi, että te ette ole se, ketä etsitään.

Juttua muokattu kello 21.42. Poliisi kertoi, että tehtävä liittyi mahdolliseen laittomaan uhkaukseen ja että kohdehenkilö otettiin kiinni.

Kannelmäessä oli maanantai-iltana useita poliisipartioita.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?