Jyväskylässä 30 uutta koronatartuntaa – joukkoaltistuminen hengellisessä tilaisuudessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jyväskylässä 30 uutta koronatartuntaa – joukkoaltistuminen hengellisessä tilaisuudessa

Tilaisuuteen osallistui lapsiperheitä ja nuoria eri puolilta Jyväskylää. Yhteensä osallistujia oli yli 100.

Jyväskylässä on todettu eilisen illan ja tämän aamun aikana 30 uutta koronatartuntaa.­

10.10. 11:21

Jyväskylässä on todettu eilisen illan ja tämän aamun aikana 30 uutta koronatartuntaa. Taustalla on joukkoaltistuminen hengellisessä yksityistilaisuudessa.

Jyväskylässä jo aiemmin tällä viikolla todetut 13 tartuntaa liittyvät pitkälti samaan tilaisuuteen. Kaupungin tiedotteen mukaan Tartuntamäärät tulevat vielä nousemaan, sillä kaikkien tilaisuuteen osallistuneiden tuloksia ei ole vielä saatu.

Yksityinen, rajatun joukon hengellinen tilaisuus järjestettiin 27. syyskuuta Jyväskylässä. Tilaisuuteen osallistui lapsiperheitä ja nuoria eri puolilta Jyväskylää. Yhteensä tilaisuuteen osallistui yli 100 henkilöä.

Joukkoaltistuksen taustat alkoivat selvitä kuluneella viikolla ilmenneiden yksittäisten tartuntojen myötä. Jäljitystyössä huomattiin nopeasti, että yksittäiset tartunnan saaneet olivat osallistuneet samaan tilaisuuteen. Terveydenhuolto päätti tämän jälkeen testata kaikki tilaisuuteen osallistuneet.

– Laaja testaus tehtiin torstaina ja perjantaina. Yksittäisiä tuloksia saatiin jo torstai-iltana, mutta perjantai-iltana alettiin nähdä tilanteen todellinen laajuus oireettomien tai hyvin vähäoireisten osallistujien osalta, Jyväskylän tartuntataudeista vastaava lääkäri Ilkka Käsmä sanoo tiedotteessa.

Jäljitystyö eilen ilmenneiden tartuntojen osalta on parhaillaan käynnissä terveydenhuollossa. Lauantain aikana selviää, miten laajoja karanteeneja tartuntaryppäästä Jyväskylään aiheutuu. Käsmän mukaan karanteenit voidaan jäljitystyön myötä kohdentaa tarkasti.

Käsmä arvioi, että epidemiatilanne on Jyväskylässä edelleen hallinnassa. Hän suosittelee maskien käyttöä julkisissa tiloissa ja muistuttaa turvallisuusohjeiden merkityksestä. Hän toteaa tämän olevan herätys jyväskyläläisille siitä, että tilanne voi heikentyä nopeasti.

– Jatkotartunnoissa tärkein tekijä on nyt jokaisen oma käytös, eli pestään käsiä, käytetään maskeja ja pidetään turvavälejä. Tällä hetkellä maskisuositus puree ja hallitsemattomia tartuntaketjuja ei Jyväskylässä ole, Käsmä sanoo tiedotteessa.

Terveydenhuollosta ollaan lauantaina henkilökohtaisesti yhteydessä kaikkiin altistuneisiin, ja kaupunki tiedottaa karanteenitilanteesta myöhemmin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?