Vaasan seudulle 10 hengen kokoontumis­rajoitus lokakuun loppuun

Päätös koskee Vaasan sairaanhoitopiirin kuntien alueella kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia sekä yleisiä kokouksia.

Vaasan seudulla kiristettiin koronarajoituksia.

9.10.2020 14:42

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto päätti perjantaina tiukentaa kokoontumisrajoituksia Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Vaasan seudulla on maanantaista alkaen kielletty yli 10 henkilön kokoontumiset. Päätös koskee kaikkia sisä- ja ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia sekä yleisiä kokouksia. Päätös on alustavasti voimassa lokakuun loppuun saakka.

Päätös tehtiin tartuntatautilain nojalla.

Määräys koskee Kaskisen, Korsnäsin, Kristiinankaupungin, Laihian, Luodon, Maalahden, Mustasaaren, Närpiön, Pedersören, Pietarsaaren, Uusikaarlepyyn, Vaasan ja Vöyrin kuntia.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella koronavirustartuntojen määrä lähti viime viikolla merkittävään kasvuun. Alueen on todettu olevan taudin leviämisvaiheessa.

Torstain tartuntalukujen mukaan taudin ilmaantuvuusluku (uusia tartuntoja/100 000 asukasta/14 vuorokautta) sairaanhoitopiirissä oli hurjat 166 ja Vaasan kaupungissa vieläkin hurjempi: 356.

Tällä viikolla tartuntoja on alkanut esiintyä Vaasan kaupungin lisäksi myös sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa. Sairaanhoitopiiriltä saatujen tietojen mukaan niillä on yhteyksiä Vaasan kaupungissa järjestettyihin tapahtumiin.

Tartuntoja on havaittu henkilöillä, jotka opiskelevat Vaasassa, mutta asuvat tai työskentelevät sairaanhoitopiirin alueen muissa kunnissa.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto toteaa, että määräys on välttämätön tartuntataudin leviämisen estämiseksi Vaasan sairaanhoitopiirin alueella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?