Taas uusi lasten väkivaltatapaus: Viiden alakoululaisen joukko kävi 9-vuotiaan lapsen kimppuun Jyväskylässä

Pojat jatkoivat uhittelua vielä tapaukseen väliin menneitä aikuisia kohtaan.

Poliisi selvittelee poikajoukon tekemää epäiltyä 9-vuotiaaseen kohdistunutta väkivaltaa Jyväskylässä.

7.10.2020 12:27

Viittä 10–12-vuotiasta poikaa epäillään 9-vuotiaan lapsen pahoinpitelystä ja laittomasta uhkauksesta. Ikävä tapaus sattui viime viikolla Jyväskylässä Kekkolan kaupunginosassa.

Tapaus sattui kouluajan ulkopuolella, ja siitä kertoi ensimmäisenä Keskisuomalainen.

Poliisin tietojen mukaan tilanteessa noin viiden pojan joukko oli ottanut parkkipaikalle sattumalta paikalle tulleen 9-vuotiaan lapsen kiinni, nostanut tämän seinää vasten, kaatanut maahan ja potkaissut muutaman kerran.

Tilanne oli päättynyt, kun paikalle tullut silminnäkijä oli huutamalla käskenyt poikia lopettamaan. Tämän jälkeen pojat olivat vielä uhitelleet silminnäkijälle ja uhanneet uhria kostolla.

Potkittua lasta oli Keskisuomalaisen haastatteleman uhrin isän mukaan pilkattu ja kiusattu jo jonkin aikaa, mutta aiemmin ei ollut käyty käsiksi. Nyt lapsi oli satuttanut itseään lievästi niskaan, selkään ja alavartaloon. Näkyviä fyysisiä vammoja ei ollut tullut.

– Mitkä ovat sitten henkiset vammat? rikoskomisario Ari Luoto Sisä-Suomen poliisista pohtii.

– Tilanne ei ollut ihan tasapainossa, kun oli viisi vastaan yksi ja kun porukan pojat olivat vielä keskimäärin vuoden pari vanhempia kuin uhri, Luoto kuvaa.

Tapaus jatkuu alaikäisten ollessa kyseessä rikollisen teon tutkintana, jossa teosta epäiltyjä poikia on tarkoitus puhuttaa tämän viikon aikana ja selvittää, millainen on kunkin osuus tapahtumiin.

– Varsinaista esitutkintaa ei järjestetä. Puhuttamisen jälkeen katsotaan, onko aihetta lastensuojelu- ja sosiaalipuolen toimiin. Poliisi voi myös nuhdella tekijöitä, Luoto sanoo.

Pojat eivät voi joutua nuoren ikänsä johdosta rikosoikeudelliseen vastuuseen, mutta heidät voidaan määrätä maksamaan vahingonkorvauksia.

Luotoa huolestuttaa, että poliisin selvitettäväksi tulleita väkivaltatapauksia lasten kesken on ollut viime aikoina enenevässä määrin.

– Näitä on tullut aika paljon. Väkivallan malli on otettu jostakin. Ei siltä voi välttyä, kun netissä pyörii ampumis- ja hakkaamisvideoita. Väärän kuvan ne lapsille kuitenkin antavat, Luoto mietti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?