Keski-Uudellamaalla on todettu useita joukko­altistumisia koronalle kouluissa ja joukkue­harrastuksissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Keski-Uudellamaalla on todettu useita joukko­altistumisia koronalle kouluissa ja joukkue­harrastuksissa

Altistumisia on todettu muun muassa jääkiekko- ja jalkapalloharrastusten yhteydessä.

Arkistokuva Järvenpäästä. Järvenpään lisäksi korona-altistumisia on Keusoten mukaan tapahtunut Hyvinkäällä, Nurmijärvellä ja Tuusulassa.­

5.10. 9:07

Keski-Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuolto (Keusote) kertoi viikonloppuna alueella ilmenneen useita joukkoaltistumisia koronalle. Kouluissa ja joukkueharrastuksissa altistuneiden määrä lähentelee jo toista sataa.

Keusote tiedotti sunnuntaina Järvenpäässä todetuista joukkoaltistumisista.

Kinnarin yläkoululla koronalle altistui viime viikolla noin 50 henkilöä, kun koululla oli maanantaina 28.9. ja tiistaina 29.9. koronapositiiviseksi todettu henkilö.

Koulussa altistuneihin kuuluu oppilaita ja henkilökuntaa, jotka asetetaan kotikaranteeniin. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Järvenpään monitoimihallissa Järvenpään palloseuran 05-ryhmän jalkapalloharjoituksissa 28.9. noin 40 henkilöä altistui koronalle. Kuntayhtymä ottaa altistuneisiin yhteyttä henkilökohtaisesti mahdollisimman pian ja asettaa altistuneet karanteeniin. Muut hallilla pelanneet eivät ole altistuneet.

Keusote tiedotti myös lauantaina jääkiekkoharrastuksissa sekä koulussa tapahtuneista altistumisista.

Kahdessa aikuisten jääkiekkoharrasteryhmässä koronavirukselle altistui reilu viikko sitten vajaa 50 henkilöä. Altistumiset tapahtuivat Hyvinkäällä jäähallilla 25.9. sekä Nurmijärvellä Klaukkalan jäähallilla 26.9. Perjantaina 25.9. altistuneet asetettiin karanteenin ajalle 3.–9.10. ja lauantaina 26.9. altistuneet ajalle 3.–10.10.

Tuusulassa Jokelan koululla oli perjantaina 2.10. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Tartunnalle altistui 40 henkilöä, joista osa oli oppilaita ja osa henkilökuntaa. Heidät asetettiin kotikaranteeniin. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin.

Järvenpään ja Tuusulan kouluilla altistuneiden perheet ja koulun henkilökunta saivat tiedon ja lisäohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?