Tuore kuukausiennuste: Säässä ikävä käänne, runsaat sateet vyöryvät Etelä-Suomeen ensi viikolla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Tuore kuukausiennuste: Säässä ikävä käänne ensi viikolla

Forecan kuukausiennusteen mukaan runsaat sateet vyöryvät Etelä-Suomeen ensi viikolla.

1.10. 9:43

Foreca julkaisi tiistaina lokakuun säätä koskevan kuukausiennusteen.

Sää jatkuu vuodenaikaan nähden lämpimänä, mutta ensi viikolla on tulossa ikävä käänne ainakin Etelä-Suomen säähän. Yllä olevalla videolla lähipäivien sääennuste.

– Suomen kannalta merkittävin ero on, että vuodenaikaan nähden runsaiden sateiden alue ulottuu eteläisimpään Suomeen. Ensi viikolla maan etelä- ja keskiosaan alkaa levitä lounaasta sateita, kun taas pohjoisempana jatkuu enimmäkseen poutainen sää. Viikon keskilämpötila on Suomessa noin kaksi astetta vuodenajan keskiarvon yläpuolella, Forecan meteorologi Joanna Rinne sanoo kuukausiennusteessa.

Forecan mukaan tällä viikolla syyssää jatkuu edelleen sateettomana ja 3–5 astetta vuodenajan keskiarvolämpötilaa lämpimämpänä. Viime viikonlopun ennätyslämpötiloihin ei enää päästä, mutta auringonpaisteessa lämpötila voi nousta Etelä- ja Lounais-Suomessa 17 asteeseen.

Pilvisyys on väistymässä etenkin viikonlopuksi, jolloin päästään monin paikoin nauttimaan aurinkoisesta syyssäästä.

– Sateet jäävät vuodenajan keskiarvoa vähäisemmiksi, sillä Venäjän päällä oleva korkeapaineen alue ulottuu meille kaakosta ja pitää runsaat sateet maamme ulkopuolella, Rinne kuvaa loppuviikon säätä.

Sään odotetaan pysyvän hivenen keskimääräistä lämpimämpänä lokakuun loppupuolelle saakka. Sateet kuitenkin yleistyvät, ja loppukuusta saattaa sataa hieman keskimääräistä enemmän.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?