Paavo Lipposen 80-vuotispäivää juhlistetaan hulppealla gaalalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Paavo Lipposen 80-vuotispäivää juhlistetaan hulppealla gaalalla

– Meillä voidaan koronasta huolimatta hyvin, toisen koiran ostanut ja miehelleen Paavo Lipposelle 80-vuotisgaalaa järjestävä Päivi Lipponen kertoo.

Entinen pääministeri, Paavo Lipponen ja hänen vaimonsa Päivi Lipponen asuvat nyt isossa kodissaan kaksin kahden koiran kanssa. –Kyllä meillä hommia riittää, miehensä 80-vuotisgaalakonserttia järjestävä Päivi Lipponen sanoo.­

1.10. 6:01

– Olemme olleet onnekkaita, sillä korona ei ole kohdannut meidän perhettämme. Paavokin on tietoisesti välttänyt ihmisten tapaamisia, ja hän on ottanut koronaohjeistukset hyvin tarkkaan ja noudattanut niitä, ex-kansanedustaja Päivi Lipponen kertoo.

Pariskunta on koronasta huolimatta ollut tahoillaan kiireisiä. Paavo Lipponen kirjoittaa muistelmiensa kolmatta osaa, jossa käsitellään hallitusvuosia, ja Päivi Lipponen kirjoittaa omaa romaaniaan sekä työskentelee opettajana.

– Opiskelen myös parhaillaan Helsingin yliopistossa digitaalista oppimista ja opettamista, Päivi Lipponen paljastaa.

Energisen naisen aika kuluu myös aviomiehen 80-vuotisgaalakonsertin järjestämisessä. Päivi ja Paavo Lipposen rahaston nuoret solistit nimittäin nousevat Musiikkitalon lavalle 24. huhtikuuta 2021.

Legendaarisen poliitikon syntymäpäivä on 23. huhtikuuta, mutta silloin juhlitaan perheen kesken ja seuraavana päivänä suunnataan Musiikkitalolle.

– Kaikki Musiikkitalossa esiintyvät taiteilijat ovat rahastomme vuoden solisteja. Heitä säestää 55-henkinen juhlaorkesteri kapellimestarinaan Taavi Oramo, Päivi Lipponen kertoo ja paljastaa lippujen tulevan nyt myyntiin.

Päivi Lipponen toivoisi koronan hellittävän niin, että iltaan saataisiin myytyä enemmän kuin 400 lippua.

– Illan aikana kuullaan muun muassa Mozartin, Puccinin ja Merikannon säveliä, Päivi Lipponen paljastaa ja kertoo, että paikalla on tietysti itse sankari, Paavo Lipponen.

Perhe-elämä Lipposilla sujuu arkisen leppoisasti. Päivi Lipponen kertoo miehensä kuntoilevan säännöllisesti. He pyrkivät käymään maalla mahdollisimman usein.

Päivi Lipponen myöntää, että kotona on nykyään aika hiljaista ja he asuvatkin huushollissa kahdestaan kahden koiran, Sveitsin paimenkoiran ja vanhemman Länsiylämaan terrierin kanssa. Varsinkin paimenkoira pitää Päivin liikkeellä luonnossa parisen tuntia päivässä.

– Hiljaista on, sillä Emilia asuu Lontoossa ja opiskelee ekonomiksi, Cecilia asuu Sveitsissä ja omilleen muuttanut Sofia opiskelee Aalto-yliopistossa, Päivi Lipponen kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?