Aamulypsyn korona-altistuksista virisi vilkas keskustelu – THL: Koronatestin negatiivinen tulos ei vapauta karanteenista

Negatiivinen testitulos ei sulje pois, etteikö tartunta voisi olla itämässä.

Jaajo Linnonmaa kävi koronatesteissä maanantaina.

30.9.2020 11:29 | Päivitetty 30.9.2020 16:16

Aamulypsy-ohjelman Jaajo Linnonmaa kertoi Radio Suomipopin suorassa lähetyksessä tänä aamuna, että hän ja Tuukka Ritokoski olivat edellisviikon työkeikallaan altistuneet koronavirukselle.

He saivat sunnuntaina samalla keikalla olleelta henkilöltä viestin, jossa tämä kertoi sairastuneensa koronaan.

Linnonmaa ja Ritokoski menivät koronatestiin heti maanantaina. Linnonmaa sai jo negatiivisen tuloksen, mutta Ritokoski odottelee edelleen tietoa mahdollisesta tartunnasta kotonaan. Linnonmaa palasi töihin studioon keskiviikkoaamuna ja kertoi asiasta itse sosiaalisessa mediassa.

Aamulypsyn korona-altistuksesta alkoi runsas keskustelu. IS:n lukijat pohtivat kommenttiketjussa muun muassa sitä, kumoaako negatiivinen testitulos 14 päivän karanteenin.

– Kun on altistunut koronavirukselle niin eikös sitä pitänyt olla omaehtoisessa karanteenissa 2vk huolimatta negatiivisesta testituloksesta? Olenkohan ihan väärin tulkinnut sekalaista koronaohjeistusta, kysyi yksi lukijoista.

THL:n ohjeiden mukaan negatiivinen testitulos ei ole peruste karanteenin purkamiselle, jos henkilö on altistunut varmistetulle koronatapaukselle, tai matkustanut maassa, josta palaavalta edellytetään omaehtoista karanteenia.

THL:n mukaan negatiivinen testitulos ei sulje pois, että testin ottamisen jälkeen saa tartunnan tai että tartunta on itämässä.

Linnonmaa ja Ritokoski toimivat kuitenkin ohjeiden mukaan mentyään koronatestiin heti altistuksesta kuultuaan.

Myöhemmin iltapäivällä Suomipopilta tiedotettiin, että Jaajon ja Tuken altistuminen koronavirukselle on erittäin epätodennäköistä. He olivat viime viikon aikana yhteydessä henkilön kanssa, jolla ilmeni lauantaina koronaoireita ja sunnuntaina todettiin korona.

Suomipopin mukaan Sanoman työterveyslääkäri oli mukana tartuntaketjun arvioinnissa Aamulypsyn tiimin osalta. Hänen mukaansa altistuminen koronavirukselle on ollut erittäin epätodennäköistä.

Kanavan tiedotteen mukaan ihmisten terveys ja turvallisuus on koronatilanteen hoitamisessa tärkein prioriteetti, ja jokaiseen altistumiseen tai tartuntaan suhtaudutaan vakavasti

IS ja Radio Suomipop kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Artikkelia muokattu klo 16.11. Lisätty Suomipopin kommentit.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?