Pirkanmaan koronaepidemia kiihtymisvaiheessa – näin moni tartunnoista tuli ravintoloista - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pirkanmaan koronaepidemia kiihtymisvaiheessa – näin moni tartunnoista tuli ravintoloista

Aikavälillä 17.8.–27.9. on todettu 165 uutta koronatapausta.

Tampereen Yliopistollinen sairaala TAYS Tampereella 7. maaliskuuta 2020.­

30.9. 8:48

Pirkanmaan koronaepidemia on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) luokituksen mukaisesti kiihtymisvaiheessa, Tampereen yliopistosairaala Tays kertoo.

Noin puolessa Pirkanmaalla syksyn aikana todetuista tartunnoista tartunnan lähteen henkilöllisyys on tiedossa. 85:ssa prosentissa tiedetään, mistä tartunta on saatu.

Aikavälillä 17.8.–27.9. on todettu 165 uutta koronatapausta.

Sadasta tunnetusta tartunnasta 23 on saatu perheiden sisältä, 23 työpaikalta, 15 koululaisilla varsinaisen koulutyön ulkopuolelta, 13 opiskelijoiden vapaa-ajan yhdessäolosta, 12 hoitolaitoksesta ja viisi yökerhoista. Loput olivat perhejuhlista. Pienillä lapsilla ei ole todettu Pirkanmaalla yhtään tartuntaa.

Pirkanmaan alueellinen pandemiaohjausryhmä suosittelee tilanteen vuoksi koko maakunnassa kasvomaskien käyttöä tilanteissa, joissa turvavälien pitäminen ei ole mahdollista.

Maakunnan alueella käytetään kasvomaskia muun muassa joukkoliikenteessä, kulttuuri- ja urheilutapahtumissa (esimerkiksi teatterit, konsertit, musiikkiesitykset ja jääkiekko-ottelut sekä muut urheilutapahtumat), uskonnollisissa tilaisuuksissa sekä ulkotapahtumissa, jossa ei voi pitää riittävää etäisyyttä.

Lisäksi maskia käytetään sairaanhoitopiirin elokuussa julkaiseman kasvomaskisuosituksen mukaisesti koronavirusnäytteeseen mennessä, ulkomailta riskimaista palattaessa sekä omaehtoisen karanteenin aikana julkisella paikalla välttämättömissä asioissa liikuttaessa.

Tässä vaiheessa epidemiatilannetta ei vielä ole tarvetta laajentaa maskin käyttöä toisen asteen oppilaitoksiin, Tays kertoo. Koululaisten tartunnat ovat olleet peräisin vapaa-ajalta.

– Koulu ja päiväkoti ovat toistaiseksi Pirkanmaalla turvallisia paikkoja, kunhan ei mennä kumpaankaan sairaana, tähdentää alueellisen pandemiaohjausryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Juhani Sand sairaanhoitopiiristä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?