Yle: HUS ei olekaan antamassa tiukkaa suositusta yleisötilaisuuksiin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Yle: HUS ei olekaan antamassa tiukkaa suositusta yleisötilaisuuksiin

HUS ei ole Ylen tiedon mukaan antamassa suositusta siitä, että yli 10 hengen yleisötilaisuuksia ei tulisi järjestää.

HUSin apulaisylilääkärin Eeva Ruotsalaisen mukaan koronavirusepidemia on tullut Uudellamaalla kiihtymisvaiheeseen.­

24.9. 19:43 | Päivitetty 24.9. 22:02

Juttua korjattu 24.9.2020 kello 21.01 Yle korjasi aiempaa uutistaan: HUS ei olekaan Ylen tiedon mukaan antamassa tiukkaa suositusta yleisötilaisuuksista.

Yle kertoi aiemmin tänään, että Uudellamaalla ollaan Ylen tietojen mukaan palaamassa tiukkoihin koronarajoituksiin. Yle kuitenkin korjasi uutistaan myöhemmin todeten, ettei HUS ole Ylen tiedon mukaan antamassa suositusta siitä, että yli 10 hengen yleisötilaisuuksia ei tulisi järjestää.

Ilta-Sanomat haastatteli Ylen uutisen jälkeen HUSin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärveä, joka totesi, ettei ei täysin kiistä mutta ei toisaalta vahvistakaan Ylen tietoa.

– Kuulostaa tiukalta. Minulla ei ole käsitystä, mistä tuollainen tieto on tässä vaiheessa tullut. Ylen tieto on mahdollisesti virheellinen. Erilaisia rajoitustoimia on pohdittu, mutta tämän hetken tiedon mukaan ei ehkä ole noin tiukkaa suositusta tulossa, Mäkijärvi sanoi Ilta-Sanomille.

Mäkijärvi korosti, että HUS ei ole rajoitustoimia tekevä viranomainen.

– Kunnat ja aluehallintovirastot tekevät päätökset. Me voimme kyllä antaa suosituksia.

Mäkijärvi lisäsi, että HUS katsoo tuoreen tilanteen vielä aamulla ja muokkaa suositustaan tarvittaessa.

– Sen olen oppinut tässä korona-aikana, että tilanteet muuttuvat nopeasti. Pitää olla tuorein tieto käytössä.

– Kannattaa seurata tiedotustilaisuutta perjantaina. Siellä avaamme tilannetta, perustelemme ja annamme suosituksemme, Mäkijärvi päätti.

HUSin alueella koronavirusepidemia on viime päivien tartuntojen lisääntymisten myötä noussut kolmiportaisen asteikon toiselle portaalle eli kiihtymisvaiheeseen.

Ilmaantuvuusluku (uusien tartuntojen määrä per 100 000 asukasta kahden viime viikon ajalta) oli noussut HUSin alueella 20:een.

– Viime viikolla eli viikolla 38 tapausmäärät tuplaantuivat, ja se näkyy selvästi ilmaantuvuuden nousussa, HUSin apulaisylilääkäri Eeva Ruotsalainen sanoi Ylelle.

Ruotsalaisen mukaan toisen asteen oppilaitoksille ja korkeakouluille annettava maskisuositusohjeistus otetaan käytäntöön Uudenmaan sisällä kuntakohtaisesti, mikäli epidemiatilanne niin vaatii.

Juttua muokattu 24.9.2020 kello 20.47. Lisätty johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven kommentit, joiden mukaan Ylen tiedon alkuperästä ei ole tietoa.

Juttua muokattu 24.9.2020 kello 21.23. Viimeiseen kappaleeseen tarkennettu, että Ruotsalainen puhuu Uudenmaan alueen maskisuositusohjeistuksesta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?