Jan Vapaavuori: Pääkaupunki­seutu siirtynyt epidemian kiihtymis­vaiheeseen – maski­suositus tulossa muun muassa lukioihin ja korkea­kouluihin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jan Vapaavuori: Pääkaupunki­seutu siirtynyt epidemian kiihtymis­vaiheeseen – maski­suositus tulossa muun muassa lukioihin ja korkea­kouluihin

”Kaupungit ryhtyvät tämän seurauksena toimeenpanemaan THL:n tämänpäiväisiä suosituksia.”

24.9. 18:10

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo Twitterissä, että pääkaupunkiseudun koronakoordinaatiotyöryhmä on juuri todennut, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen.

Koordinaatiotyöryhmässä on mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Hus, Etelä-Suomen avi ja THL.

– Kaupungit ryhtyvät tämän seurauksena toimeenpanemaan THL:n tämänpäiväisiä suosituksia, Vapaavuori kirjoittaa.

– Toisen asteen oppilaitosten ja lukioiden maskisuosituksen osalta pks-kaupungit linjaavat lähipäivinä yhdessä miten ja milloin suositus käytännössä toimeenpannaan.

THL päivitti maskisuositustaan tänään. Jos koronaepidemia etenee kiihtymisvaiheeseen, maskin käyttöä suositellaan toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa. Lisäksi maskin käyttöä suositellaan joukkoliikenteessä, julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi aina välttää. Suositus koskisi esimerkiksi ostoskeskuksia, kirjastoja ja konserttisaleja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?