Hinaajat siirsivät M/S Amorellaa kohti satamaa Ahvenanmaalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hinaajat siirsivät M/S Amorellaa kohti satamaa Ahvenanmaalla

Ahvenanmaan saaristossa karille sunnuntaina ajanut Viking Amorella on tarkoitus siirtää tänään Långnäsin satamaan.

22.9.2020 22:56 | Päivitetty 23.9.2020 20:21

Sunnuntaina karille Ahvenanmaan rannikolla ajaneen Viking Amorellan hinausoperaation on määrä alkaa tänään. Alus odottaa siirtoa Järsön saaren edustalla mutaisessa pohjassa.

  • Suora lähetys on päättynyt

ISTV:n toimittaja Lauri Silvander ja kuvaaja Seppo Kärki ovat paikalla seuraamassa tilanteen etenemistä.

Amorellan pohja on vaurioitunut, ja vettä on päässyt aluksen kaksoispohjaan. Ennen siirto-operaation alkua kaksoispohjaan on pumpattu ilmaa.

Sukeltajat ovat tutkineet alusta karille ajon jälkeen, mutta vaurioiden laajuudesta ei ole vielä tarkkaa tietoa.

Viking Amorellan siirtämisen hoitaa hinausyhtiö Alfons Håkans, ja paikalla toimivat yhtiön pelastustiimin johdolla Neptun- ja Jupiter-hinaajat.

Ennen kuin itse hinaus voi alkaa, alus on saatava tyhjennettyä vedestä. Kun Amorella on saatu Långnäsin satamaan, autot ja rekat on tarkoitus siirtää pois alukselta.

Myöhemmin Amorella tullaan siirtämään Naantaliin korjaustelakalle. Aikataulua ei ole kuitenkaan vielä vahvistettu. Vaurioiden tarkat yksityiskohdat selviävät korjauksen yhteydessä.

Aluksella oli pohjakosketuksen sattuessa noin 200 matkustajaa ja 80 työntekijää. Matkustajat evakuoitiin laivasta heti onnettomuuspäivänä, eikä kukaan loukkaantunut.

Onnettomuustutkintakeskus (Otkes) tutkii Amorellan turmaa. Otkesin johtaja Veli-Pekka Nurmen mukaan aluksen tekninen tutkinta ja varsinainen henkilöstön kuuleminen on tarkoitus tehdä heti, kun laiva on saatu Naantaliin.

Amorella aamun usvassa.­

Amorella ja hinaajat Neptun ja Jupiter.­

Hinaaja Neptun.­

Operaation valmistelua keskiviikkona.­

Amorellaa hinataan.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?