Syyskuu lähestyy loppua, mutta meteorologi ennustaa torstaille lähes hellelukemia – lämpimän alueen laajuus riippuu sadevyöhykkeestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Syyskuu lähestyy loppua, mutta meteorologi ennustaa torstaille lähes hellelukemia – lämpimän alueen laajuus riippuu sadevyöhykkeestä

Loppuviikolle povataan vuodenaikaan nähden lämmintä keliä.

22.9. 8:11

Viikko etenee sangen lämpimänä suuressa osassa maata. Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Nina Karusto sanoo, että Etelä- ja Keski-Suomessa lämpötilat pyörivät tiistaista alkaen aina viikonlopulle saakka lähes 20-asteen hujakoilla.

– Tiistaina lämpimimmät alueet olisivat etelässä, jossa ylimmät lämpötilat voisivat olla noin 18 astetta. Haluan kuitenkin korostaa, että pohjoisessa on tänään hyvinkin tuulista.

– Huomenna keskiviikkona osin maan keskiosiinkin voisi yltää 18 astetta, etelässä ylin lämpötila voisi olla 19 astetta.

Viikon lämpimimmäksi päiväksi Karusto ennustaa torstaita, jolloin lämpötila saattaa kiriä jossain jopa yli 20 asteen.

– Alue riippuu siitä, miten länteen on kehittymässä sadekuurovyöhyke. Lännessä lämpötila voi jäädä torstaina viileämmäksi. Lämpimintä olisi todennäköisimmin itäpainotteisesti. Siellä voi olla torstaina reilut 20 astetta, voisiko olla 21, tai jopa 22 astetta. Se voisi ylettää Uudellemaallekin.

Epävarmuutta ennusteisiin lisää kuitenkin pilvisyyden ja sateisuuden mahdollisuus.

– Tosi keväisiä ja kesäisiä lukemia näin syyskuun loppuun kuitenkin, Karusto lisää.

Karuston mukaan viikonloppu näyttäytyy tämänhetkisen ennusteen perusteella poutaisena suuressa osassa maata.

– Perjantai voisi olla epäsuotuisin päivä lämpöisten säiden suhteen. Viikonloppuna olisi laajalti poutaista, mutta sadevyöhyke lännessä tuo merkittävää epävarmuutta varsinkin viikonlopulle.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?