Karille ajaneen Amorellan matkustaja kuvaa tärähdystä ja sanoo ettei pelkää: ”Olen Aasiassa reissannut paljon ja mennyt siellä paljon huonommille veneillä” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Karille ajaneen Amorellan matkustaja havahtui tärähdykseen, mutta pysyi rauhallisena: ”Suomalaisiin laivoihin on luottoa”

Tilanne laivalla on rauhallinen, eikä viranomaisten mukaan ihmishenkiä ole välittömässä vaarassa.

20.9. 14:44

Karille ajaneella Viking Amorellalla oleva naismatkustaja kertoo tunnelman laivalla olevan rauhallinen. Monella matkustajalla on pelastusliivit päällään ja heidät on ohjattu laivan yläkannelle ja konferenssitiloihin.

Naismatkustaja sanoo, että karille ajamisesta on puolesta tunnista tuntiin. Törmäys tuntui laivassa tärähdyksenä, mutta siitä ei seurannut mitään sen suurempaa paniikkia.

– Täällä on hyvin rauhallista. Kuulemma täällä on vakaa tilanne, matkustaja kuvaa.

Laivaa ei hänen mukaansa ole jouduttu evakuoimaan, mutta kaveriltaan saamansa tiedon mukaan meripelastus on saapumassa paikalle. Tarkalleen ei ole kuitenkaan tietoa siitä, kuljetetaanko matkustajat pois toisella aluksella vai yritetäänkö karilla olevaa laivaa siirtää.

– Tästä on lyhyt matka Långnäsiin, niin voi olla, että meidät kuljetetaan sinne.

Lisäohjeita odotetaan konferenssihuoneessa.­

Matkustaja oli matkaamassa Turusta Maarianhaminaan kaverinsa luokse yöksi. Hän matkustaa laivalla yksin.

Karille ajaminen oli luonnollisesti suuri yllätys kokeneelle naismatkaajalle, mutta pelkoa se ei herättänyt.

– Olen Aasiassa reissannut paljon ja mennyt siellä paljon huonommille veneillä. Suomalaisiin laivoihin on luottoa ihan toisella tavalla.

Levollisuutta helpottaa myös se, että lähimpään saareen on sellainen matka, että pelastusliivien kanssa sinne ui helposti. Matkustajille tarjotaan odotellessa sämpylöitä, hedelmiä ja kahvia.

Merivartiosto sai tiedon Viking Amorellaa kohdanneesta onnettomuudesta noin kello 12.47. Länsi-Suomen merivartiosto kertoo, että pohjakosketuksen saaneen Viking Amorellan tilanne vakaa, eikä ihmishenkiä ole välittömässä vaarassa. Paikalla on rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

– Amorellalla on ollut pohjakosketus, merivartiostosta kerrotaan.

Suuri osa matkustajista on pukeutunut pelastusliiveihin.­

Paikalla on myös helikopteri.­

Laiva oli matkalla Turusta Maarianhaminan kautta Ruotsiin. Toisen paikalla olevan matkustajan mukaan aluksi kuului tömähdyksen, jonka jälkeen laiva heilahti niin, että hän oli tippua sängystä.

– Hälytyskellot soivat ja nopeasti tuli tieto kokoontua kannelle 10. Miehistö on jakanut kaikille pelastusliivejä ja olemme saaneet vettä. Tilannetta kuvaillaan nyt vakaaksi, lukija viestittää.

Laivan kuulutuksissa on pyydetty matkustajia pysymään rauhallisena ja odottamaan lisätietoa.

IS seuraa tilannetta hetki hetkeltä tässä artikkelissa.

Laiva ajoi karille hyvin lähellä rantaa.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?