Kolmostie Kurikassa poikki – rekan nuppi makaa kyljellään tiellä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kolmostie Kurikassa poikki – rekan nuppi makaa kyljellään tiellä

Ajoneuvossa olleet kuljettaja ja apukuljettaja on viety sairaalaan. Alustavien tietojen mukaan he ovat loukkaantuneet lievästi.

18.9. 5:58

Kolmostien liikenne on poikki Kurikassa tieliikenneonnettomuuden vuoksi, kertoo Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos.

Palomestari Kaj Ny kertoo STT:lle, että kalkkirekka oli ajautunut pientareelle ja nyt kyljellään olevan rekan nuppi peittää kokonaan valtatien toisen kaistan. Rekan peräkärry on palomestarin mukaan pellolla ja siitä on irronnut säiliö.

Ajoneuvossa olleet kuljettaja ja apukuljettaja on viety sairaalaan tarkastettavaksi. Alustavan tiedon mukaan he ovat loukkaantuneet lievästi, kertoo Ny.

Onnettomuuspaikalla ovat käynnissä raivaustyöt. Nyn mukaan paikan päällä on hinausautoa ja kaivinkonetta.

Tarkkaa arviota tien avautumiselle on vaikea kertoa, mutta Ny arvioi aamuviiden jälkeen, että liikenne olisi poikki vielä parin tunnin ajan. Paikalla on käytössä kiertotie, ja poliisi ohjaa liikennettä.

Liikenne katkaistiin turvallisuussyistä

Yöllä liikennettä ohjattiin aluksi onnettomuuspaikan ohitse yhtä kaistaa pitkin. Ennen aamuviittä tie katkaistiin liikenteeltä kuitenkin tyystin, jotta hinausautoilla ja muilla raivaustöihin osallistuvilla ajoneuvoilla olisi enemmän tilaa toimia turvallisesti.

Onnettomuuspaikalla käytössä oleva kiertotie kulkee Suupohjantien, Ahonkyläntien ja Oppaanmäentien kautta, kertoo tieliikennepäivystäjä Niko Arvo Turun tieliikennekeskukselta.

Onnettomuuden syy ei ole vielä tiedossa ja sen selvittäminen on palomestarin mukaan poliisin heiniä. Palomestarin mukaan sääolosuhteet ovat kuitenkin olleet onnettomuushetkellä hyvät: tyyntä, kuivaa ja lämpötilat ovat olleet plussan puolella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?