Hurja tilanne Kuopiossa: kuorma-auton kontti putosi tielle korkealla ja tuulisella sillalla - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hurja tilanne Kuopiossa: kuorma-auton kontti putosi tielle korkealla ja tuulisella sillalla

Poliisi kertoo tilanteen tapahtuneen puoli kahden jälkeen Kuopiossa Jännevirran sillalla.

17.9. 16:32

Kuorma-auton kontti putosi torstaina tielle Valtatie 9:llä Kuopiossa.

Asiasta tiedottavan Itä-Suomen poliisilaitoksen mukaan tilanne tapahtui kello puoli kahden jälkeen iltapäivällä Jännevirran sillalla. Rekka lähti heittelehtimään ja rekan perävaunun kyydissä ollut tyhjä kontti irtosi lavasta ja kaatui sillan rakenteita vasten.

Poliisi kertoo, että kontti tukki sillalla toisen ajokaistan, ja poliisi oli paikalla ohjaamassa liikennettä ja selvittämässä tapahtumaan johtaneita syitä.

Molemmat ajokaistat on jouduttu iltapäivällä tukkimaan kontin siirron ajaksi.

– Häiriön kesto on arviolta vajaa tunti. Tapahtumapaikan ohi ei ole nopeaa kiertotietä, joten poliisi peräänkuuluttaa tienkäyttäjiltä malttia, ennen puoli neljää julkaistussa tiedotteessa sanotaan.

Poliisin mukaan alustavissa tutkimuksissa on selvinnyt, että kontin kiinnitysmekanismissa ei ole murtumia, joten on syytä epäillä, että kontti olisi ollut puutteellisesti kiinnitetty.

Onnettomuuteen on voinut vaikuttaa Suomea tänään kurittava myrsky, joka on poliisin mukaan häirinnyt liikennettä Itä-Suomessa.

– VT 5 ja VT 9 ovat olleet useampaan otteeseen joko kokonaan tai osittain poikki tielle kaatuneiden puiden tai Jännevirralla tielle pudonneen kontin takia. Puita on ollut valtatiellä ainakin Kuopiossa, Leppävirralla ja Liperissä, Itä-Suomen poliisi kertoo toisessa tiedotteessa.

Poliisi muistuttaa myös, että Jännevirran silta on varsin korkea ja avoimella paikalla, joten puuskissa tuuli voi olla korkeille ajoneuvoille vaarallinen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?