Ilmatieteen laitos päivitti punahehkuisen varoitus­kartan kello 9.08 – säätilanne erittäin vaarallinen neljällä alueella, nyt myös Varsinais-Suomessa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Ilmatieteen laitos päivitti punahehkuisen varoitus­kartan kello 9.08 – säätilanne erittäin vaarallinen neljällä alueella, nyt myös Varsinais-Suomessa

Torstaina varoituksia riittää Aila-myrskyn takia pitkin poikin Suomea.

17.9. 7:10 | Päivitetty 17.9. 9:19

Ilmatieteen laitos on päivittänyt jälleen varoituskarttansa torstaina kello 8.50. Ilmatieteen laitoksen mukaan säätilanne on erittäin vaarallinen neljällä alueella Suomessa: Ahvenanmaalla, Satakunnassa, Pohjanmaalla, Varsinais-Suomessa.

Maa-alueilla tilanteen vakavuus johtuu myrskytuulesta.

– Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjoistuuli on vaarallisen voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 25 m/s. Säätilanne on erittäin vaarallinen, kuuluu varoitus maakuntiin.

Vielä aiemmin aamulla erittäin vaarallinen varoitus annettiin myös Etelä-Pohjanmaalle ja Selkämeren eteläosiin.

Voimakas tuuli voi Ilmatieteen laitoksen mukaan johtaa laajoihin vahinkoalueihin, joissa huomattava raivaustarve, pitkiä sähkökatkoja, katkoja juomaveden jakelussa ja teleliikenteessä.

Ahvenanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa ja Pohjanmaalla puuskittaisen tuulen ennustetaan yltyvän 25 metriin sekunnissa. Pohjanmaalle on annettu lisäksi mahdollisesti vaarallinen tulvavaroitus.

Puoli kuuden aikaan aamulla Ilmatieteen laitos kertoi Twitterissä, että puuskatuulen on mitattu nousseen 35,3 metriin sekunnissa Pietarsaaren Kallanin havaintoasemalla. Havaintoasema sijaitsee luodolla Pietarsaaren edustalla.

IS seuraa myrskyn etenemistä hetki hetkeltä. Seurantaan pääset täältä.

Juttua päivitetty kello 9.05 ajankohtaisilla tiedoilla varoituksista

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?