Mies raiskasi nukkuvan naisen – oma tyttöystävä nukkui samassa sängyssä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies raiskasi nukkuvan naisen – oma tyttöystävä nukkui samassa sängyssä

Nainen joutui Helsingissä tapahtuneen teon jälkeen myös toisen raiskauksen uhriksi ulkomailla.

16.9. 12:47

38-vuotias mies raiskasi nukkuvan naisen sängyssä, jonka toisella laidalla nukkui myös hänen oman tyttöystävänsä. Helsingin käräjäoikeus tuomitsi miehen raiskauksesta yhden vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

Helsingin hovioikeus pysytti voimassa tuoreella ratkaisullaan käräjäoikeuden tuomion. Hovioikeus korotti kuitenkin uhrille maksettavia korvauksia henkisistä kärsimyksistä tuhannella eurolla. Hovioikeus tuomitsi miehen maksamaan uhrille 3 000 euroa henkisistä kärsimyksistä. Mies tuomittiin maksamaan myös 2 000 euroa tilapäisestä haitasta.

Nainen oli lähtenyt baari-illan jälkeen miehen tyttöystävän asuntoon jatkoille kavereiden kanssa. Kaverit lähtivät taksilla myöhemmin pois. Nainen huomasi, että hänen matkapuhelimensa oli jäänyt asuntoon.

Nainen lähti hakemaan sitä. Mies ja hänen tyttöystävänsä kertoivat, että nainen voi nukkua yön asunnossa.

Mies oli aiemmin illalla varoitellut naista kavereistaan, että he voivat ahdistella. Toinen miehen kavereista olikin yrittänyt naisen mukaan lähennellä.

Nainen kävi nukkumaan yksin vaatteet päällä, mutta heräsi alavartalo paljaana. Mies nukkui vieressä myöskin alavartalo paljaana. Miehen tyttöystävä nukkui myös sängyssä.

Nainen ei ollut herännyt raiskauksen aikana. Hän oli väsynyt ja nauttinut illan aikana myös alkoholia. Nainen lähti talosta ja otti siitä kuvan. Hän palasi sinne poliisin kanssa ja tunnisti asunnon, missä oli ollut.

Asunnolla tyttöystävän äiti herätti miehen ja kertoi, että poliisi on paikalla.

Käräjäoikeus piti tekoa erityisen moitittavana. Oikeuden mukaan mies käytti hyväkseen naisen avutonta tilaa.

Käräjäoikeus katsoi miehen myös teollaan rikkoneen sen luottamuksen, jonka mies oli luonut asianomistajan kanssa ennen rikosta.

Mies kiisti yhdynnän. Naisen kertomaa tuki mm. keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunto DNA:sta.

Mies väitti kirjallisten tutkimustulosten jälkeen, että joku toinen olisi ollut naisen kanssa yhdynnässä tai hän itse olisi ollut yhdynnässä naisen kanssa unessa ja unitilan takia hän ei olisi teostaan rikosoikeudellisessa vastuussa.

Oikeus ei uskonut miehen selityksiä.

Hovioikeudessa mies vaati syytteen hylkäämistä ja ainakin rangaistuksen alentamista, koska piti rangaistustaan liian ankarana.

Hovioikeus ei näihin vaatimuksiin suostunut.

Teko tapahtui 2016. Teon jälkeen nainen joutui myös ulkomailla toisen raiskauksen uhriksi. Teot aiheuttivat naiselle voimakasta psyykkistä kärsimystä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?