Etelä-Savossa uusia koronatartuntoja – useita tartuntaketjuja, altistuneita yli 500

Mikkelissä kantakaupungin koululaisia siirretään kahdeksi viikoksi etäopetukseen. Myös kaupungin liikuntapaikkoja suljetaan.

Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan yli 500 ja tartuntaketjuja useita.

14.9.2020 13:37

Etelä-Savon Essoten alueella koronatartuntojen määrä on jatkanut kasvuaan.

Uusia koronatartuntoja löytyi viime viikolla 32, kerrotaan Essoten maanantaina julkaisemassa tiedotteessa. Sunnuntain saldo oli yhteensä kuusi uutta positiivista koronanäytettä.

– Altistuneita on tämän hetken tietojen mukaan yli 500 ja tartuntaketjuja useita. Kaikkia altistuneita tavoitellaan edelleen, toteaa Essoten terveyspalvelujen johtaja Santeri Seppälä Ilta-Sanomille.

Uutena altistumispaikkana on selvittelyssä Rantakylän koulu Mikkelissä.

Altistumisia on Essoten mukaan voinut tapahtua Pieksämäen ABC-asemalla lauantaina 5. syyskuuta kello 15.30–16.30 välisenä aikana ja Pieksämäen jäähallissa samana päivänä koko päivän ajan.

Mikkelissä altistumisia on voinut tapahtua Liikuntakeskus Liikussa keskiviikkona 9. syyskuuta kello 12–14 välisenä aikana sekä Cafe Stellassa maanantaina 7. syyskuuta iltapäivällä tai alkuillasta.

Lisäksi altistumisia on Essoten tiedotteen mukaan voinut tapahtua muun muassa Mikkelin ruokakaupoissa.

– Tavoitteenamme on, että tästä ei jäisi pitkäkestoinen palava epidemia, jossa uusia tartuntoja tulee jatkuvasti lisää. Pyrimme siihen, että saamme katkottua jatkotartuntojen synnyn, mutta kyllä se oma haasteensa on, Seppälä toteaa.

Essoten pandemiapäällikkö Hans Gärdström puolestaan muistuttaa muun muassa Koronavilkun käytöstä.

– Koronavilkkuja on nyt syytä aktivoida. Turvavälien pitäminen ja käsien pesu on Mikkelissä todella tärkeää, Gärdström sanoo.

Mikkelin kaupunki on päättänyt siirtää kaikki kantakaupungin koulujen 4.–9-luokkalaiset etäopetukseen. Etäopetus alkaa tiistaina 15. syyskuuta ja kestää 27. syyskuuta saakka.

Kantakaupungin kouluihin luetaan lasketaan kaikki kaupungin ala- ja yläkoulut pois lukien Anttola, Haukivuori, Otava, Ristiina ja Suomenniemi, kaupunki kertoo tiedotteessaan.

Lisäksi Mikkelin kantakaupungissa sijaitsevat kaupungin uimahallit, sisäliikuntapaikat ja nuorisotilat on päätetty sulkea kahdeksi viikoksi 27.9. asti.

Poikkeuksena sisäliikuntapaikoista ovat jäähallit, jotka ovat suljettuina sunnuntaihin 20.9. asti. Sulku astuu Mikkelin kaupungin mukaan voimaan heti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?