Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillyillä miehillä on aiempaa rikostaustaa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pekka Katajan murhan yrityksestä epäillyillä miehillä on aiempaa rikostaustaa

Torssonen on tuomittu aiemmin ampuma-aserikoksesta ja Ala-Tuuhonen rattijuopumuksesta ja jousipatukan hallussapidosta yleisellä paikalla.

Murhan yrityksestä todennäköisin syin epäiltyinä vangitut Teemu Torssonen (vas.) ja Tero Ala-Tuuhonen.

14.9.2020 12:13

Perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan murhan yrityksistä epäillyillä miehillä on aiempaa rikostaustaa.

Teemu Kalevi Torssoselle on tuomittu ampuma-aserikoksesta 40 päiväsakkoa vuonna 2014. Hän joutui maksamaan 240 euron sakot.

Syytteen mukaan Torssonen oli säilyttänyt toukokuussa 2014 ampuma-aselain vastaisesti ampuma-aseita (pistooli CZ 75B 9 mm, haulikko Mossberg 835, kivääri Sako M92) sekä 549 kappaletta patruunoita Hankasalmella.

Torssonen oli säilyttänyt syytteen mukaan aseita ja patruunoita seurustelukumppaninsa asunnon lukitsemattomassa komerossa, josta ne olivat olleet helposti anastettavissa sekä laiminlyönyt noudattaa patruunoiden säilytyksessä patruunoiden laatuun ja määrään sekä olosuhteisiin nähden riittävää huolellisuutta ja varovaisuutta.

Torssonen vetosi omassa vastauksessaan mm. siihen, että aseet ja patruunat olivat väliaikaisesti säilytettävänä seurustelukumppanin luona, ne olivat tyhjässä ja lukitussa asunnossa, hänellä ei ollut rikosrekisteriä ja hän oli omistanut aseita 18 vuotta.

Äärioikeistovaikuttaja Tero Olavi Ala-Tuuhoselle on tuomittu elokuussa 2008 rattijuopumuksesta 40 päiväsakkoon. Hän joutui maksamaan 1 160 euron sakot.

Ala-Tuuhosen veren alkoholipitoisuus oli ajon jälkeen 0,69 promillea. Hän ajoi juopuneena Jämsässä kesäkuussa 2008. Oikeudessa hän vetosi, ettei hänelle määrättäisi pitkää ajokieltoa, sillä hän ilmoitti tarvitsevansa työssään ajo-oikeutta. Hän työskenteli logistiikkakeskuksen esimiehenä.

Tämän perusteella käräjäoikeus määräsikin hänelle normaalia käytäntöä lyhyemmän ajokiellon.

Ala-Tuuhonen on tuomittu myös vaarallisen esineen hallussapidosta julkisella paikalla. Tuuhosella oli hallussaan jousipatukka lokakuussa 2017 Jyväskylässä.

Tästä teosta Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänelle 15 päiväsakkoa. Hän joutui maksamaan 435 euron sakot.

STT kertoi maanantaina, että murhan yrityksestä epäilty Jyväskylän kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen ei nauti luottamusta. Luottamushenkilö voidaan pidättää toimestaan kuntalain mukaan luottamustoimen ulkopuolella tehdyn rikoksen johdosta silloin, jos hänet on asetettu syytteeseen tuomioistuimessa.

Tällä hetkellä Torssonen on vangittu todennäköisin syin epäiltynä murhan yrityksestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?