Pekka Kataja kertoo, että oli torppaamassa murha­yrityksestä epäillyn Teemu Torssosen vaali­ehdokkuutta

Epäiltyjen kiinni jääminen oli Katajalle helpotus.

Heinäkuisessa hyökkäyksessä Pekka Katajalta muun muassa murtui peukalo. Maanantaina hän kävi poistattamassa kipsin. –Nyt sitten yritän treenata peukaloa, mutta ei siitä kai koskaan entisenlaista tule, Pekka Kataja sanoo. Kuva Jämsän torilta elokuulta.

11.9.2020 19:08

Epäillyn murhayrityksen uhriksi joutunut jämsäläispoliitikko Pekka Kataja (ps) ei yllättynyt nimistä, kun käräjäoikeus vangitsi kaksi teosta epäiltyä.

Pekka Kataja sai perjantaina tiedon vangitsemisista kokoukseen, jossa hän toimi puheenjohtajana.

– Sihteeri näytti minulle uutisen kännykästään. Sanoin, että ei puhuta tästä sen enempää, puhutaan kokouksen jälkeen. Sitten jatkettiin pari tuntia normaalisti, Pekka Kataja kertoo.

Kataja epäili lähes alusta alkaen, että silmittömän hyökkäyksen takana ovat äärioikeistolaiset.

Kaksi miestä hyökkäsi Pekka Katajan kimppuun 17. heinäkuuta tämän kotiovella. Katajan mukaan toinen miehistä teeskenteli paketin tuojaa. Kun ovi aukeni, paketin tuoja ja toinen piilossa pysytellyt mies hyökkäsivät Katajan kimppuun.

Toinen epäillyistä ja perjantaina vangituista on jyväskyläläinen kaupunginvaltuutettu Teemu Torssonen. Keski-Suomen vaalipäällikkönä Pekka Kataja oli ollut tyrmäämässä Torssosen eduskuntavaaliehdokkuutta.

Toinen vangituista on äärioikeistolainen Soldiers of Odin -taustainen Tero Ala-Tuuhonen.

Kataja sanoo, että epäiltyjen kiinni jääminen on hänelle helpotus.

Pekka Kataja pahoinpideltiin kotonaan Jämsässä. Hänellä todettiin sairaalassa kallonmurtuma ja aivoverenvuoto. Peukalon lisäksi myös kolme kylkiluuta oli murtunut.

Heinäkuisen hyökkäyksen jälkeen Pekka Kataja piileskeli neljässä eri paikassa varmuuden vuoksi, koska iskun tekijät kulkivat vielä vapaana. Kotiinsa Kataja ei ole palannut vieläkään.

– Minulla on muutamassa paikassa tavaroita. Ehkä viikonloppuna saan roudattua tavarat omalle kämpälle. Tänään en sinne mene. On ollut pitkä päivä muutenkin, Kataja sanoi.

Heinäkuisessa hyökkäyksessä Pekka Kataja sai päähänsä 21 iskua ja lisäksi häneltä murtui kylkiluita ja peukalo. Maanantaina hän kävi poistattamassa kädestä kipsin.

– Nyt sitten yritän treenata peukaloa, mutta ei siitä kai koskaan entisenlaista tule, Pekka Kataja kertoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?