Jämsäläis­poliitikko pahoin­pideltiin henki­hieveriin kotonaan – kaksi miestä vangittu epäiltynä murhan yrityksestä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Jämsäläis­poliitikko pahoin­pideltiin henki­hieveriin kotonaan – kaksi miestä vangittu epäiltynä murhan yrityksestä

Miesten epäillään yrittäneen murhata perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikön Pekka Katajan heinäkuussa.

Kaupunginvaltuutettu Pekka Katajan kotitalo Jämsän Jämsänkoskella.­

11.9. 13:42

Poliisi on ottanut kiinni Keski-Suomen alueella kaksi miestä epäiltynä murhan yrityksestä. Poliisi on vaatinut vuonna 1976 ja vuonna 1981 syntyneitä miehiä vangittaviksi todennäköisin syin murhan yrityksestä epäiltynä.

Teon uhri on perussuomalaisten Keski-Suomen vaalipäällikkö Pekka Kataja, joka pahoinpideltiin kotonaan Jämsänkoskella 17. heinäkuuta. Hän sai päähänsä 21 lyöntihaavaa ja niihin 151 tikkiä.

Syytteen noston määräpäivä on 1. joulukuuta 2020.

– Esitutkinta on edelleen kesken ja jatkuu vangitsemisten jälkeen muun muassa kuulemisilla ja teknisellä tutkinnalla. Poliisi selvittää epäillyn rikoksen motiivia, eikä sitä voida kommentoida kuulemisten ollessa kesken, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jussi Luoto KRP:stä.

Poliisi kaipaa yleisöltä edelleen tietoja ja silminnäkijähavaintoja tapauksesta. Vihjeet voi ilmoittaa numeroon 0295 418 622 tai sähköpostitse osoitteeseen rikosvihje.krp(a)poliisi.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?