Kuopion hyökkäyksen 23-vuotiaan uhrin isosisko: ”Hän oli perheemme sydän” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuopion hyökkäyksen 23-vuotiaan uhrin isosisko: ”Hän oli perheemme sydän”

Äiti soitti ja kertoi, että pikkusisko ”oli murhattu”.

Kuopion kouluhyökkäyksessä 1.10.2019 kuoli 23-vuotias, Ukrainasta kotoisin ollut nainen, joka asui Suomessa.­

8.9.2020 14:17

– Hän oli meidän perheemme sydän. Hän aina oli meidän perheemme edelläkävijä. En vieläkään ole oikein tajunnut, mitä on tapahtunut. En vieläkään voi uskoa, vaikka eilen näinkin hänet, että hän on poissa. Hän joutui poistumaan aivan liian aikaisin, 23-vuotiaan kouluhyökkäyksessä kuolleen uhrin isosisko kertoi poliisille esitutkinnassa, kun oli käynyt hyvästelemässä siskonsa.

Isosisko sai tietää, mitä hänen rakkaalle pikkusiskolleen oli tapahtunut, kun äiti soitti yhdeksän aikaan illalla 1. lokakuuta viime vuonna. Äiti pyysi, että sisko istuisi. Sitten äiti kertoi, että 23-vuotias pikkusisko ”oli murhattu”.

– Puhelu päättyi näihin äitini sanoihin. Katsoin myöhemmin internetistä, mitä Suomessa oli tapahtunut.

Aviomies oli ollut itse niin järkyttynyt, ettei hän voinut kertoa asiasta suoraan aviovaimonsa äidille. Siksi aviomies oli pyytänyt omaa isäänsä toimittamaan suruviestin.

Isosisko oli tavannut 23-vuotiaan pikkusiskonsa kesällä, kun sisar oli käynyt kylässä Ukrainassa yhdessä aviomiehensä kanssa.

Hän tiesi sisarensa päivittäisistä tapahtumista, koska heillä oli kaunis tapa toivottaa päivittäin WhatsAppin kautta hyvää huomenta.

– Päivästä riippuen saatoimme lähettää ainoastaan tämän huomenen toivotuksen, mutta oli myös päiviä, jolloin olimme useamminkin yhteydessä. Kaikki tuntui olevan hyvin.

Pikkusisko oli avoin, hyvin muiden kanssa toimeen tuleva ja hänellä oli aina päämääriä.

– Hän oli ihminen, joka halusi auttaa kaikki muita, jos vain siihen pystyi, isosisko muisteli.

23-vuotias nainen tapasi miehensä lomamatkalla Turkissa, missä oli yliopistoon liittyvässä työharjoittelussa. Hän opiskeli Harkovan yliopistossa turismia ja hotellibisnestä tavatessaan miehensä.

Opintojen ohessa pikkusisko kävi töissä siivousfirmassa. Sielläkin kaikki sujui isosiskon mukaan hyvin.

Tulevaisuus näytti hyvältä, kunnes koitti 1. lokakuuta viime vuonna.Ensimmäisessä lainauksessa uhrin nimi korvattu sanalla hän. Lähde esitutkintapöytäkirja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?