Poliisi: Suomalaisesta taideteoksesta löytyi räjähdysainetta – osa teoksen osista kateissa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi: Suomalaisesta taideteoksesta löytyi räjähdysainetta – osa teoksen osista kateissa

Edesmenneen suomalaisen kuvataiteilijan Markus Copperin teoksen osat saattavat sisältää räjähdysainetta. Helsingin poliisi yrittää nyt löytää kateissa olevia osia.

Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksen (1995) kuusi osaa saattaa sisältää räjähdysainetta.­

8.9. 12:15

Edesmenneen suomalaisen kuvataiteilijan Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksen (1995) kuusi osaa saattaa sisältää räjähdysainetta. Helsingin poliisi on tavoittanut puolet teoksen osista, mutta kolme osaa on edelleen kateissa, poliisi tiedottaa.

– Poliisi on pyrkinyt selvittämään vielä kateissa olevien osien olinpaikan, mutta ei ole saanut selville, missä ja kenen hallussa ne ovat. Poliisi pyytää nyt tietoja puuttuvista osista, koska ne on löydettävä ja tehtävä vaarattomiksi, toteaa rikosylikomisario Juhani Vuorisalo Helsingin poliisilaitokselta.

Poliisilla ei ole tarkkaa tietoa siitä, mitä räjähdysainetta ja kuinka paljon kateissa olevat osat sisältävät. Senkin vuoksi osista on ilmoitettava viipymättä poliisille.

– Osan haltijaa ei epäillä mistään rikoksesta. Poliisi tekee teoksen osan ainoastaan vaarattomaksi ja palauttaa tämän jälkeen takaisin omistajalleen, Vuorisalo painottaa.

Helsingin poliisi pyytää ottamaan yhteyttä sähköpostitse osoitteeseen analyysi.helsinki@poliisi.fi tai soittamaan vihjenumeroon 029 541 7931, jos sinulla on hallussasi teoksen osa tai tiedät, missä sellainen voisi olla.

Markus Copperin Sixpack of Instant Death -teoksen (1995) kuusi osaa saattaa sisältää räjähdysainetta.­

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?