Lääkärillä todettiin koronatartunta 1600 asukkaan Kinnulassa – terveysasema ja ravintoloita kiinni, kuntalaisia kehotetaan välttämään lähikontakteja

Kunnan ylilääkärin mukaan kyseessä on Kinnulan ensimmäinen koronavirustartunta.

Kinnulan kirkko.

6.9.2020 19:12

Keski-Suomen Kinnulan kunnassa todetun koronatapauksen selvitys jatkuu. Keskisuomalainen uutisoi aiemmin tänään, että paikkakuntalaisella lääkärillä on todettu koronavirustartunta.

Tartunnan saaneen läheinen oli ollut perjantaina töissä paikallisessa ravintolassa, joka sulki ovensa lauantaina tilanteen vuoksi.

Myös huoltamoravintola Kinnulan Parlamentti kertoo Facebookissa olevansa ainakin tänään suljettuna esiin tulleen tartuntaketjun vuoksi.

Kinnulan kunta julkaisi sunnuntai-iltana tiedotteen, jonka mukaan sairastuneelta otettiin koronavirusnäyte perjantaina aamupäivällä edellisenä päivänä alkaneiden oireiden pohjalta. Positiivinen tulos saatiin myöhään lauantai-iltana.

Kuntalaisia kehotetaan etenkin seuraavan kahden viikon ajan välttämään lähikontakteja sosiaalisissa suhteissaan. Myös hyvää käsihygieniaa ja suu-nenäsuojuksen käyttöä suositellaan.

Kinnulan terveysasema pidetään kävijöiltä suljettuna ainakin 7.–8.9.2020 henkilökunnan mahdollisten altistusten selvittämiseksi. Terveyskeskuksen tiloissa 2.9.–4.9. asioineisiin henkilöihin otetaan yhteyttä.

Kinnulan kunnanjohtaja Erkki Nikkilä kertoi STT:lle, että mahdollisia altistumisia on vähintäänkin kymmeniä. Todellista tietoa ei asiasta tällä hetkellä ole.

– Niitä voi olla vähimmillään huomattavan paljon vähemmänkin, ja enimmillään kymmeniä. Tilanne elää sen mukaan, kun ihmisiä käy testeissä. Tässä vaiheessa on käsitys, ettei niitä ole kovin montaa, mutta tässä varmaan viisastutaan lähipäivinä, Nikkilä kertoo IS:lle.

Kunnan johto on pitänyt palavereja lääkäreiden kanssa jatkotoimenpiteistä jo tänään. Nikkilä kertoo, että lääkärit ovat selvitelleet asiaa, ja henkilöitä asetetaan tarvittaessa karanteeniin.

– Tartuntaketju on selvittelyn alla, sen mukaisesti asetetaan karanteeneja ja toimitaan.

Kunnan ylilääkäri Heimo Lajusen mukaan kyseessä on kunnan ensimmäinen koronatapaus. Altistuneiden testaus on jo aloitettu sairastuneen lähipiirissä.

– Lisää koronavirustestejä terveysaseman henkilökunnalle sekä muille mahdollisesti altistuneille tehdään huomisaamusta lähtien. Karanteenit on aloitettu, Lajunen kertoo.

Tartuntaketjun selvitys etenee.

– Koronapotilaan itsensä altistamat henkilöt ovat melko hyvin selvillä. Tartunnan alkuperä on kuitenkin vielä epäselvä.

Noin 1 600 asukkaan Kinnula sijaitsee Keski-Suomen maakunnan pohjoisosassa. Kunnan terveyspalvelut tuottaa Terveystalo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?