Pääministeri Marin vastaa UPM-kommenteista syntyneeseen sanasotaan: ”Keskustelua helpottaa, jos puhutaan asioista” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Pääministeri Marin vastaa UPM-kommenteista syntyneeseen sanasotaan: ”Keskustelua helpottaa, jos puhutaan asioista”

Viikonlopun ajan Twitterissä on käyty runsaasti keskustelua UPM:n Kaipolan tehtaan sulkemisesta ja pääministeri Sanna Marinin (sd) aiheesta lauantain Ykkösaamussa antamista lausunnoista. Nyt Marin kommentoi syntynyttä keskustelua.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vieraili Kaipolan tehtaalla Jämsässä viime viikolla.­

31.8. 8:54 | Päivitetty 31.8. 9:00

– Vietin sunnuntain perheeni kanssa. Twitterissä vietettiin sunnuntaita ilmeisesti muissa merkeissä. Kertoo keskustelukulttuurista, jos vakavaraisen suuryrityksen yhteiskuntavastuun perään kysyminen kriisin keskellä herättää tällaisen raivon ja syyttelyn, Marin kirjoittaa Twitterissä.

– Olen valmis keskustelemaan ja etsimään ratkaisuja yritysten kohtaamiin ongelmiin. Haluan, että yritykset menestyvät ja työllistävät. Keskustelua helpottaa, jos puhutaan asioista. Esimerkiksi viittaaminen luokkataisteluun ei ole argumentti ja kertoo lähinnä historiattomuudesta, pääministeri jatkaa.

Pääministeri Marin ihmetteli lauantaina Ylen Ykkösaamussa, miksi UPM:n Kaipolan tehdas on tarkoitus sulkea juuri nyt, kun vaikeassa tilanteessa on vaikea muutoinkin työllistyä.

Marin lisäsi, että Kaipolan tehdas on ollut kannattava ja UPM on nostanut osinkoja viime vuosina reippaasti. Hänen mukaansa ihmisten näkökulmasta herää kysymys, mikä riittää.

– Jos olisi saanut itse päättää, tehdas vielä tulevaisuudessakin pyörisi.

UPM ilmoitti viime viikolla, että se aikoo sulkea UPM:n Kaipolan tehtaan Jämsässä. Kaipolan tehtaassa työskentelee noin 450 ihmistä.

Marin sanoo, että Kaipolan tehtaassa koneista on pidetty huolta, eikä kyse ole ollut siitä, että laitekanta olisi vanhentunut niin, ettei tehdasta pystyisi pyörittämään, mutta investointeja ei Marinin mukaan ole tehty.

Hänen mukaansa yksi kysymys on, onko Suomessa liian helppo irtisanoa ja sulkea tehtaita. Marin sanoo, että esimerkiksi Saksassa tehtaiden sulkeminen on vaikeampaa kuin Suomessa.

Lausunnot saivat opposition kansanedustajat suomimaan pääministeriä ja hallitusta kovin sanoin Twitterissä ja tiedotteissa.

Lue lisää: Sanna Marinin UPM-kommenteista puhkesi sanasota – ”Miksi lietsot luokkataistelua, pääministeri?”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?