Mies kuoli Lahden rautatieasemalla – sairaalan ruumis­huoneella vainajalta varastettiin 2 500 euron matkarahat - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Mies kuoli Lahden rautatieasemalla – sairaalan ruumis­huoneella vainajalta varastettiin 2 500 euron matkarahat

Omaiset kokivat kaksinkertaisen järkytyksen viime vuoden tammikuussa. Ensimmäisen järkytyksen he kokivat, kun heidän läheisensä menehtyi rautatieasemalla Lahdessa ja toisen, kun vainajalta varastettiin sairaalassa rahat.

28.8.2020 6:30

Vainaja siirrettiin Päijät-Hämeen keskussairaalaan, jossa työskennellyt kolmekymppinen mies vei vainajan kaulassa olleesta pussista 2 500 euroa.

Mies tuomittiin varkaudesta 60 päiväksi ehdolliseen vankeuteen Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa keskiviikkona.

Vuonna 1947 syntynyt mies matkusti Pohjois-Suomesta Lahteen ja hänen piti jatkaa matkaansa kohti Helsinki-Vantaan lentoasemaa. Mies sai Lahden rautatieasemalla sairauskohtauksen ja menehtyi.

Keskussairaalassa ruumishuoneella työskennellyt mies löysi vainajan kaulasta pussin, jossa oli tukku 50 euron seteleitä. Mies otti rahat kaulapussista itselleen.

Vainajan omaiset tiesivät, että miehellä oli ulkomaanmatkoillaan aina rahat kaulapussissa ja he ihmettelivät rahojen katoamista.

Poliisin esitutkinnassa sairaalan työntekijä kertoi löytäneensä vain 50 senttiä, mutta myöhemmin hän tunnusti varastaneensa rahat. Mies ei syyttäjän mukaan perustellut tekoaan millään tavoin.

Syyttäjä vaati miehelle ehdollista tuomiota, ja hänet tuomittiin syyttäjän vaatimuksen mukaisesti. Käräjäoikeuden määräämän tuomion koeaika päättyy ensi vuoden lopussa.

Oikeus käsitteli jutun kirjallisessa menettelyssä, koska epäilty oli esitutkinnassa tunnustanut teon.

Tuomittu on palauttanut varastamastaan summasta vainajan läheisille 2 250 euroa. Keskussairaala korvasi 250 euroa asianomistajille.

Tuomittu joutuu maksamaan 80 euron rikosuhrimaksun. Oikeuden antama tuomio ei ole vielä lainvoimainen. Tuomitun työura keskussairaalassa päättyi potkuihin.

Tapauksesta kertoi aiemmin Etelä-Suomen Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?