Svenska Yle: Eduskunnan turvallisuusvalvoja masturboi toistuvasti työajallaan ja ahdisteli kollegoitaan – menetti työnsä ja tuomittiin sakkoihin - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Svenska Yle: Eduskunnan turvallisuusvalvoja masturboi toistuvasti työajallaan ja ahdisteli kollegoitaan – menetti työnsä ja tuomittiin sakkoihin

Tuomittu mies työskenteli eduskunnassa turvallisuusvalvojana. Rikokset tapahtuivat kevään 2017 ja helmikuun 2019 välillä.

Mies työskenteli eduskunnassa vartijana. Hän irtisanoutui vuonna 2019.­

26.8. 19:53

Eduskunnassa turvallisuusvalvojana työskennellyt noin 40-vuotias mies on tuomittu virkavelvollisuuden rikkomisesta ja seksuaalisesta ahdistelusta sakkoihin, uutisoi Svenska Yle.

Rikokset ovat tapahtuneet kevään 2017 ja helmikuun 2019 välisenä aikana. Svenska Ylen mukaan mies irtisanoutui itse sen jälkeen, kun tapaukset olivat tulleet hänen esimiehensä tietoon.

Mies on toistuvasti masturboinut eduskunnan pikkuparlamentin valvontahuoneessa. Huoneessa toinen turvallisuusvalvoja istuu tiskin takana palvelemassa asiakkaita ja toinen tarkkailee monitoreja taempana huoneessa.

Oikeudessa todistajana kuultu naiskollega kertoi joskus kuulleensa takaansa epämääräisiä ääniä kuten vetoketjun liikettä ja ”hierovaa” ääntä. Hän ymmärsi miehen masturboivan. Naisen mukaan tätä tapahtui myös silloin, kun lähistöllä oli muita ihmisiä.

Tämän lisäksi mies myös ahdisteli ja kosketteli kollegoitaan. Uhrin mukaan mies kosketteli häntä yli 20 kertaa takamuksesta, rinnoista ja selästä. Lisäksi tämä oli näyttänyt itsestään kuvaa, jossa oli alasti.

Mies tuomittiin kahdesta virkavelvollisuuden rikkomisesta ja seksuaalisesta ahdistelusta 80 päiväsakkoon, joka hänen tuloillaan tekee 960 euroa. Lisäksi hänen on maksettava uhrilleen korvauksia 5 000 euroa ja uhrin 3 782 euron oikeudenkäyntikulut.

Mies on kiistänyt tekonsa ja ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?