Poliisi selvittää vihreiden Fatim Diarran ja Helkaman sähköpyörä­yhteistyötä

Poliisi selvittää vihreiden varapuheenjohtajan ja Helsingin kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran kaupallista yhteistyötä Helkaman kanssa.

Vihreiden varapuheenjohtaja ja Helsingin kaupunginvaltuutettu Fatim Diarra.

24.8.2020 14:47

Poliisi tekee esiselvityksen koskien Helsingin kaupunginvaltuutetun Fatim Diarran kaupallista yhteistyötä Helkaman kanssa.

Helsingin poliisin viestinnästä kerrotaan, että poliisille on tehty viime viikon torstaina kaksi tutkintapyyntöä, jotka koskevat julkisuudessa esillä ollutta tapausta, jossa poliittinen toimija olisi pyytänyt ja saanut ilmaisen sähköpyörän.

Tutkintapyynnöissä viitataan yleisemmin korruptioon ja konkreettisemmin lahjusrikoksiin ja ne on henkilöity yhteen poliittiseen toimijaan. Poliisi ei ole vielä vahvistanyt toimijan henkilöllisyyttä.

Poliisi selvittää, onko asiassa syytä epäillä rikosta ja jos on, mikä rikos voisi olla kyseessä. Esiselvityksen jälkeen päätetään, onko asiassa syytä aloittaa esitutkinta. Ketään ei siis vielä epäillä rikoksesta.

Poliisi sanoo, että tapahtumaa arvioidaan kaikkien asiaan soveltuvien rikosnimikkeiden, henkilöiden ja toimijoiden kannalta, eikä poliisi ole sidottu tutkintapyynnöissä esitettyihin näkemyksiin.

Diarra kertoi keskiviikkona Facebookissa pyytäneensä Helkamalta ilmaista sähköpyörää ja myös saaneensa sellaisen. Tapaus nostatti keskustelun siitä, käyttikö Diarra poliittista asemaansa hyväkseen arvokkaan pyörän hankkimisessa.

Pyörän hinta on runsaat 3 000 euroa. Diarra oli pyytänyt pyörää Helkamalta vastineeksi siitä, että hän markkinoisi pyörää ja pyöräilyä sosiaalisessa mediassa. Kun asiasta nousi kohu, Diarra ilmoitti ostavansa pyörän.

Poliisin esiselvityksestä uutisoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?