Poliisi kaipaa vihjeitä suomalaisten SS-miesten muistomerkin turmelemiseen liittyen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Poliisi kaipaa vihjeitä suomalaisten SS-miesten muistomerkin turmelemiseen liittyen

Hietaniemen hautausmaalla sijaitsevaa suomalaisten SS-miesten muistomerkkiä tärveltiin elokuun alkupuolella. Poliisi tutkii tapausta hautarauhan rikkomisena.

Saksan armeijassa palvelleiden Waffen-SS:n suomalaisille kaatuneille omistetun muistokiven kirjaimia on hakattu irti.­

21.8. 15:43

Poliisi tutkii Hietaniemen hautausmaalla sijaitsevan suomalaisten SS-miesten muistomerkin turmelemista hautarauhan rikkomisena, tiedottaa Helsingin poliisi.

Helsingin poliisille on tehty rikosilmoitus muistomerkin turmelemisesta.

Epäilty rikos on tapahtunut poliisin mukaan 12.‒13.8. välisenä aikana. Poliisilla ei toistaiseksi ole tietoa, ketä tai keitä rikoksesta olisi syytä epäillä.

Poliisi kertoo, että muistomerkin kunnostamisen arvioidaan maksavan tuhansia euroja.

Poliisi kaipaa havaintoja tapaukseen liittyen. Asiaan liittyvät havainnot ja tiedot voi ilmoittaa poliisille sähköpostitse analyysi.helsinki@poliisi.fi tai puhelimitse 0295 417 931.

Saksan armeijassa palvelleiden Waffen-SS:n suomalaisille kaatuneille omistettu muistokivi paljastettiin Puolustusvoimien lippujuhlapäivänä 4.6.1983 Helsingissä Hietaniemen sankarihauta-alueen pääaukion sivukäytävän hauta-alueella.

Muistomerkistä on elokuussa hakattu pois kirjaimia

– Näyttää siltä, että muistomerkkiä on hakattu taltalla irrottaen siitä kohokirjaimia. Yhdistyksemme on asiassa asianomistaja ja teimme tiistaina asiasta rikosilmoituksen, Helsingin Pasilan poliisiasemalla hautarauhan rikkomisesta, Veljesapu-Perinneyhdistys ry:n puheenjohtaja Jari Oksman kertoi Ilta-Sanomille keskiviikkona.

– Sotkeminen tai paikkojen rikkominen ei ole millään muotoa fiksu tapa ottaa kantaa nykyiseen tai menneeseen, Helsingin seurakuntien viestintäpäällikkö Kimmo Holappa kommentoi tapausta keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?