Aamulehti: Lapsia koskeviin koronaohjeisiin tulossa muutoksia – takaisin kouluun yhden oireettoman päivän jälkeen - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Aamulehti: Lapsia koskeviin koronaohjeisiin tulossa muutoksia – takaisin kouluun yhden oireettoman päivän jälkeen

Lehden tietojen mukaan hengitysoireista kärsinyt lapsi voi palata uusien ohjeiden mukaan kouluun tai päivähoitoon ilman negatiivista testitulosta, jos hän on ollut yhden vuorokauden täysin oireeton.

19.8. 17:18

Lapsia koskeviin koronaohjeisiin on tulossa lievennyksiä, kertoo Aamulehti. Tampereen kaupungin epidemiologi, tartuntatautilääkäri Sirpa Räsänen kertoo lehdelle, että alueelliset varhaiskasvatuksen ja koulujen koronaohjeistukset ovat muuttumassa torstaina.

Räsäsen mukaan muutokset pohjautuvat Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeisiin, joita on päivitetty keskiviikkona.

Uusien ohjeiden mukaan lapsi, jolla on ollut hengitysoireita, voi jatkossa palata kouluun tai päivähoitoon, jos on ollut yhden vuorokauden täysin oireeton. Negatiivista koronatestiä ei siis enää edellytetä. Hengitysoireiden ilmetessä täytyy kuitenkin edelleen jäädä pois koulusta ja päivähoidosta.

Jatkossa samassa perheessä kaikkien ei tarvitse saada negatiivista testitulosta koronatestistä. Jos yksi perheestä on saanut negatiivisen tuloksen, voivat muut perheenjäsenet palata kouluun tai päivähoitoon, kun heidän mahdolliset oireensa ovat selvästi lieventyneet.

Suomen päivitetty koronatestausstrategia on määrä julkaista tänään kello 18 sosiaali- ja terveysministeriön tiedotustilaisuuden yhteydessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?