Lasten infektiolääkärit HS:ssä: Lieväoireisten saatava mennä päivähoitoon – muuten työpaikat ovat pulassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Lasten infektiolääkärit HS:ssä: Lieväoireisten saatava mennä päivähoitoon – muuten työpaikat ovat pulassa

Lääkärien mukaan lieväoireisten lasten tulisi voida osallistua päivähoitoon ilman koronatestausta.

Lääkärien mukaan lieväoireisten lasten päivähoitoon osallistumisen estäminen aiheuttaa merkittäviä ongelmia työpaikoilla.­

15.8. 13:28

Lieväoireisten lasten on saatava osallistua päivähoitoon, vaatii viisi lasten infektiolääkäriä Helsingin Sanomissa lauantaina julkaistussa mielipidekirjoituksessa.

Lääkärien mukaan lieväoireisten lasten päivähoitoon osallistumisen estäminen aiheuttaa merkittäviä ongelmia työpaikoilla. Koska testauskapasiteetti on tällä hetkellä tiukilla, ehdottavat lääkärit, että kuumeetonta infektiota sairastavat pienet lapset saisivat palata päivähoitoon ilman testausta, jos testausta ei voi kohtuudella järjestää.

– Yhteiskunnan pyöriminen varmistetaan vain, jos lieväoireiset lapset voivat osallistua päivähoitoon tarvittaessa ilman testitulosta, lääkärit kirjoittavat.

Lääkärit huomauttavat, että päiväkotilapsilla on pieni osuus koronaepidemian leviämiseen.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee tällä hetkellä, että jos lapsella on lieviäkään oireita, pitäisi hänet viedä koronatestiin. Jos testitulos on negatiivinen ja oireilu vähenemässä, voi lapsi THL:n mukaan mennä päiväkotiin, vaikka oireet eivät olisikaan kokonaan poistuneet. Jos oireet myöhemmin alkavat uudelleen tai lisääntyvät, tulee hakeutua uuteen testiin.

Mielipidekirjoituksen ovat allekirjoittaneet Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Tea Nieminen, Turun yliopiston infektiotautiopin professori ja Turun yliopistollisen keskussairaalan lasten infektiotautien osastonylilääkäri Ville Peltola, Itä-Suomen yliopiston lastentautien professori ja lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Marjo Renko, HUS:n lasten infektiotautien erikoislääkäri, professori Harri Saxén ja Oulun yliopistollisen sairaalan lastentautien erikoislääkäri ja lasten infektiolääkäri Terhi Tapiainen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?