Kaksi nuorta karkasi Mäntyharjulla – poliisi julkaisi tuntomerkit - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kaksi nuorta karkasi Mäntyharjulla – poliisi julkaisi tuntomerkit

Poliisi etsii kahta 15-vuotiasta nuorta, joiden terveyden pelätään olevan vaarassa. Poliisin mukaan nuoret ovat todennäköisesti menneet Kouvolan suuntaan.

15.8. 11:26 | Päivitetty 15.8. 12:38

15-vuotias suonenjokelainen tyttö ja vihtiläinen poika ovat karanneet Mäntyharjulla sijaitsevasta päihdekuntoutusyksiköstä, poliisi kertoo.

Nuoret ovat poistuneet sijoituspaikasta jalkaisin perjantaina noin kello 21 aikaan. Ilmoitus karkaamisesta tuli poliisille puoli yhden aikaan yöllä.

Ilmoitustietojen perusteella poliisi oletti, että nuorten henki ja terveys olivat vaarassa.

Itä-Suomen poliisin yleisjohtaja, komisario Sami Joutjärven mukaan oletus henkeen ja terveyteen liittyvästä vaarasta perustuu nuorten terveystietoihin, eikä hän voi siksi kommentoida asiaa tarkemmin.

Joutjärven mukaan nuoria on etsitty usean koirapartion ja ajoneuvopartion voimin. Myös Rajavartiolaitoksen lentokone osallistui etsintöihin. Päihdekuntoutusyksikön oma henkilöstö oli aluksi mukana etsinnöissä.

Nuoria on etsitty lähellä sijaitsevan Repoveden kansallispuiston alueelta. Koska heitä ei ole löydetty tältä alueelta, on olettamus nyt, että he ovat menneet Kouvolan suuntaan.

– Kansallispuiston alueella on varmasti liikkunut kohtuullisen paljon väkeä, joten havaintoja olisi varmasti meille jo tullut. Eiköhän heillä ole pyrkimys isomman kaupungin suuntaan, Joutjärvi sanoo.

Etsinnät on tällä hetkellä keskeytetty.

– Tällä hetkellä odotamme yleisöhavaintoja. Nuoret ovat todennäköisesti päässeet jo syrjäisemmiltä seudulta kaupunkialueelle.

Poliisi pyytää yleisön apua karanneiden tavoittamiseksi ja heidän terveydentilansa varmistamiseksi. Havainnot pyydetään ilmoittamaan hätäkeskukseen.

Nuoret eivät poliisin arvion mukaan ole vaarallisia sivullisille, mutta epäilys on, että he saattavat syyllistyä karkumatkansa aikana rikoksiin.

Kaksikko saattaa pyrkiä kohti Kouvolaa ja Etelä-Suomea.

Etsittävien tuntomerkit:

Poika: 175 senttiä pitkä, normaalivartaloinen, ruskeat ja kiharat hiukset, tatuointi kaulassa ja rystysissä tatuointeja. Vaatetuksena tumma huppari ja reikäiset, tummat farkut sekä lippalakki.

Tyttö: 165-170 senttiä pitkä, hoikka, tummat pitkät hiukset ja tatuointi niskassa. Vaatetuksena musta huppari, jossa kuvioita ja tekstiä selässä ja hihoissa sekä musta-valkokuviolliset housut.

Poliisi ja rajavartiolaitos etsivät nuoria jo aiemmin ajoneuvoin, koirilla ja lentokoneella, mutta heitä ei ole tavoitettu yön tai lauantaiaamun aikana. Myös junaliikennettä Mäntyharju-Kouvola-välillä varoitettiin.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?