Helsingin päärautatie­aseman kivi­miehet saivat kasvo­maskit – ”Olemme tässä kaikki mukana” - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Helsingin päärautatie­aseman kivi­miehet saivat kasvo­maskit – ”Olemme tässä kaikki mukana”

Päärautatieaseman ikoniset kivimiehet näyttävät esimerkkiä, kuinka maskisuositus toimii, VR twiittaa.

Kasvomaskeilla varustetut Helsingin päärautatieaseman kivimiespatsaat perjantaina.­

14.8. 14:55

VR on jakanut tänään kertakäyttöisiä kasvomaskeja matkustajille Helsingin päärautatieasemalla. Ilmaisten kasvomaskien jakaminen on osa tempausta, jolla halutaan kannustaa matkustajia käyttämään maskeja.

Myös Helsingin päärautatieaseman Lyhdynkantajat saivat kivisten kasvojensa suojaksi maskit. Maskit puettiin kivimiehille varhain tänä aamuna.

– Haluamme osoittaa, että olemme tässä kaikki mukana. Myös kivimiehet kannustavat maskien käyttöön, VR:n viestintäpäällikkö Janna Viisterä kertoo.

Helsingin päärautatieaseman kivimiespatsaat saivat maskit.­

VR suosittelee matkustajilleen maskien käyttöä sekä lähi- että kaukoliikenteessä. Viisterä kuitenkin muistuttaa, ettei niiden käyttö ole pakollista.

– Junaan voi edelleenkin tulla ilman maskia. Kaikki eivät voi esimerkiksi terveydellisistä syistä käyttää niitä.

VR:n Helsingin päärautatieasemalla jakamia maskeja on yhteensä 10 000 kappaletta. Niitä jaetaan niin pitkään, kun niitä riittää. Samoja maskeja voi myös ostaa esimerkiksi kaukojunista tai asemien lipunmyynneistä.

VR:n oman suosituksen lisäksi myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi torstaina suosituksen kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä.

THL suosittelee käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteellä matkustaessa, koska silloin lähikontakteja ei voi aina välttää. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi matkalla koronavirustestiin ja myös testin tulosta odottaessa, jos joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös tilanteissa, joissa karanteeniin asetettu henkilö palaa esimerkiksi lentokentältä kotiinsa tai jos karanteenin aikana joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?