Kuvat: Näin maskisuositus näkyy nyt Helsingin aamuruuhkassa - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kuvat: Näin maskisuositus näkyy nyt Helsingin aamuruuhkassa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) antoi torstaina suosituksen kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä. Pääministeri Sanna Marinin (sd) mukaan hallitus puoltaa suositusta.

Useat ihmiset käyttivät kasvomaskia Helsingin päärautatieaseman junalaiturilla aamukahdeksan jälkeen perjantaina.­

14.8. 8:53

Perjantaiaamun ruuhkaa Helsingin keskustassa seuraamassa olleen Ilta-Sanomien toimittajan Heini Särkän mukaan kasvomaskeja käyttäviä ihmisiä näkyy aiempaa enemmän. Tästä huolimatta läheskään kaikilla ei ole maskia aamuruuhkankaan aikaan.

– Kun tulin metrolla keskustaan, niin enintään joka toisella oli maski, Särkkä kertoo.

Helsingin päärautatieaseman junalaiturilla maskeja näkyy metroasemaa enemmän.

– Junalaiturilla niitä näkyy todella paljon, enemmän kuin metrossa.

Särkkä kertoo VR:n jakavan kasvomaskeja päärautatieasemalla. Niinpä joukkoliikennettä käyttävät ihmiset saavat maskin viimeistään junaan mennessään.

Eräs Särkän perjantaiaamuna päärautatieasemalla haastattelema henkilö kertoi käyttäneensä kasvomaskia jo kahden viikon ajan. Haastatteluhetkellä hänellä ei ollut maskia päällään, koska hän oli jo ehtinyt ottaa sen pois junasta poistuttuaan.

VR jakaa kasvomaskeja matkustajille.­

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteellä matkustaessa.­

THL suosittelee käyttämään kasvomaskia joukkoliikenteellä matkustaessa, koska silloin lähikontakteja ei voi aina välttää. Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi matkalla koronavirustestiin ja myös testin tulosta odottaessa, jos joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Maskia suositellaan käytettäväksi myös tilanteissa, joissa karanteeniin asetettu henkilö palaa esimerkiksi lentokentältä kotiinsa tai jos karanteenin aikana joutuu liikkumaan kodin ulkopuolella.

Suositus on voimassa niiden sairaanhoitopiirien alueella, joissa on todettu viimeisen 14 vuorokauden aikana koronatartuntoja. Suositus ei koske työyhteisöjä eikä alle 15-vuotiaita lapsia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?