Nämä 14 suomalais­kuntaa eivät läpäisisi hallituksen liikenne­valomallia – yksi hehkuu selvästi muita punaisempana - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Nämä 14 suomalais­kuntaa eivät läpäisisi hallituksen liikenne­valomallia – yksi hehkuu selvästi muita punaisempana

Useampi suomalaiskunta olisi keltaista tai punaista aluetta hallituksen uuden liikennevalomallin mukaan.

Moni suomalaiskunta olisi ilmaantuvuusluvuiltaan liikennevalomallissa keltainen tai punainen, myös Helsinki.­

14.8. 5:59

Hallitus tiedotti torstain tiedotustilaisuudestaan niin sanotusta liikennevalomallista, jonka mukaan eri maat luokitellaan vihreiksi, keltaisiksi tai punaisiksi niiden koronaviruksen ilmaantuvuusluvun perusteella.

Punaisista maista saapuvia matkustajia testataan laajalti ja he voivat joutua viranomaisten määräämään pakkokaranteeniin. Keltaisista maista palaaville riittää omaehtoinen karanteeni.

Punaisiksi ja keltaisiksi maiksi tullaan näillä näkymin nimeämään ne, joissa on todettu viimeisen kahden viikon aikana 8 tai enemmän koronatartuntaa 100 000:a asukasta kohti. Vihreitä maita ovat kaikki, joiden ilmaantuvuusluku alittaa kahdeksan.

Keltaisten ja punaisten maiden raja-arvoa ei ole vielä asetettu.

– On epidemiologien ja terveysviranomaisten asia arvioida, mikä on yläraja kahdeksan ja jonkun muun välillä, jotta (alue) voitaisiin vielä luokitella keltaiseksi, pääministeri Sanna Marin (sd.) kommentoi tiedotustilaisuudessa torstaina.

IS selvitti, miten paljon puhutut ilmaantuvuusluvut pätevät suomalaiskunnissa. Selvityksessä olivat mukana kaikki kunnat, joissa on todettu 5 tai enemmän koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

Punaisimpana kuntana kartalla hehkuu uusimaalainen Siuntio, jossa on todettu 48,8 tartuntaa 100 000:a asukasta kohti. Siuntiossa asuu reilu 6 000 ihmistä.

Siuntion taakse jäävät Euroopan suosituista, koronan runtelemista lomakohteista muun muassa Iso-Britannia, Kroatia ja viime viikkoina tartuntalukemillaan huolestuttanut Ranska.

Punaisen tai keltaisen värin kuntia oli Siuntio mukaan lukien yhteensä neljätoista: Espoo, Eurajoki, Helsinki, Hyvinkää, Jämsä, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kiuruvesi, Porvoo, Raahe, Raisio ja Turku.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Jos grafiikka ei näy, katso se tästä.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?