STTK: Työnantajien kustantamien kasvomaskien oltava verovapaa etu - Kotimaa - Ilta-Sanomat

STTK: Työnantajien kustantamien kasvomaskien oltava verovapaa etu

STTK:n puheenjohtaja Antti Palola muistuttaa, että pieni- ja keskituloisille työmatkalaisille kasvosuojainten hinta on suuri.

Etätyö hillitsee koronan leviämistä mutta se ei ole läheskään kaikille mahdollista.­

11.8. 14:39

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) pääjohtaja Markku Tervahauta on kertonut Helsingin Sanomille, että suositus suojaavien kasvomaskien käytöstä on tarkoitus antaa torstaina.

Toimihenkilöiden keskusjärjestö STTK esittää, että työnantajien kustantamien kasvomaskien on oltava työntekijälle verovapaa etu.

– STTK esittää, että työnantajat kustantavat joukkoliikennettä käyttäville työmatkalaisille kasvosuojaimet koronatartuntojen ehkäisemiseksi. Työnantajan kustantamista maskeista ei myöskään saa muodostua verotettavaa etua työntekijöille, sanoo STTK:n puheenjohtaja Antti Palola tiedotteessa.

Hänen mukaansa etätyö hillitsee koronan leviämistä. Hän kuitenkin korostaa, että etätyö ei ole läheskään kaikille mahdollista.

– Esimerkiksi ruuhka-aikaan tapahtuva työmatka on työntekijöille suuri riski, sillä he eivät voi hallita turvavälejä joukkoliikennevälineissä, Palola huomauttaa.

Hän muistuttaa, että pieni- ja keskituloisille työmatkalaisille kasvosuojainten hinta on suuri.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?