Skopjen-lennon koronatartuntojen määrä kasvoi 26:een – Ylilääkäri: Suurin osa matkustajista jatkoi Turun ulkopuolelle - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Skopjen-lennon koronatartuntojen määrä kasvoi 26:een – Ylilääkäri: Suurin osa matkustajista jatkoi Turun ulkopuolelle

Kahden henkilön tartunnasta oli vielä maanantaina epävarmuutta. Nyt heidänkin tartuntansa varmistuivat.

Kaikille lennon matkustajille tehtiin koronatesti.­

11.8. 10:55

Lauantaina Pohjois-Makedonian Skopjesta Turkuun saapuneella lennolla todettujen koronatartuntojen määrä kasvoi aiemmin ilmoitetusta 24 tapauksesta 26:een.

Turun yliopistollisen keskussairaalan johtajaylilääkäri Mikko Pietilä kertoi aiemmin, että kahden koronatestin tulos oli vielä epäselvä. Tyksin tartuntataudeista vastaava ylilääkäri Esa Rintala vahvisti aamupäivällä IS:lle, että testit osoittautuivat positiivisiksi.

Pietilä kertoo IS:lle, että hänen tietojensa mukaan koneessa oli 158 matkustajaa aiemmin julkisuudessa kerrotun 157:n sijaan.

Matkustajista suurin osa jatkoi matkaansa Turun seudun ulkopuolelle. Pietilä arvelee, että matkustajat käyttivät kotimatkallaan mahdollisesti myös julkista liikennettä.

– Luulen, että koko skaala kulkuvälineitä oli käytössä. Näytteenottajilla ei varmaankaan ollut aikaa katsella, millä matkustajat lähtivät eteenpäin. Lentokentältä lähtee takseja ja bussi Turun keskustaan.

– Ymmärtääkseni matkustajille annettiin kehotus välttää julkista liikennettä, mutta en voi sanoa varmasti, koska en ole ollut itse paikalla.

  • Olitko lauantai-illan lennolla Skopjesta Turkuun? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi tai Whatsappilla 040 660 9019 tai täältä.

Pietilä uskoo, että enemmistö koneen matkustajista oli ulkomailla sukuloimassa.

– Testaajamme eivät järjestelmällisesti kysyneet matkustajilta, miksi he olivat käyneet ulkomailla. Suurin osa matkustajien nimistä oli kuitenkin balkanilaiseksi sopivia, joten todennäköisesti he olivat käyneet sukuloimassa.

– Jos onnistumme tekemään lentoyhtiöiden kanssa hyvää yhteistyötä, voitaisiin matkustajille jakaa jatkossa valmiiksi lomake, johon he täyttävät tietonsa.

Pietilä ei tiedä, onko kaikki tartunnan saaneet vielä tavoitettu.

Juttua korjattu 11.8.2020 kello 11.13: Toisin kuin jutussa ensin kerrottiin, tiedon 26 positiivisesta tuloksesta kertoi IS:lle Esa Rintala eikä Mikko Pietilä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?