Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – kuvat huvi­veneestä kertovat törmäyksen voimasta - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Kilpavene ja huvivene törmäsivät Hangon edustalla – kuvat huvi­veneestä kertovat törmäyksen voimasta

Törmäyksessä on loukkaantui kaksi henkilöä, joista toinen kuoli myöhemmin.

8.8. 13:31

Kaksi venettä on törmännyt toisiinsa Hangon edustalla Poker Run -veneilytapahtumassa. Onnettomuudessa oli osallisena kaikkiaan viisi henkilöä.

Suomenlahden merivartiosto kertoi, että tilanteessa kilpavene ja huvivene törmäsivät toisiinsa vakavin seurauksin. Tilannehuone raportoi keskisuuresta vesiliikenneonnettomuudesta kello 12.48.

– Kyseessä on kahden veneen yhteentörmäys jossa on loukkaantunut kaksi henkilöä, toinen heistä vakavasti, kertoi Suomenlahden merivartioston yleisjohtaja Tommi Salopelto IS:lle iltapäivällä.

Poliisi kertoi myöhemmin, että toinen loukkaantuneista on kuollut.

Kilpavene lensi ilmaan törmäyksen yhteydessä.­

Merivartioston mukaan onnettomuushetkellä kilpaveneessä oli yksi henkilö ja huviveneessä neljä. Molemmat loukkaantuneet olivat huviveneestä. Salopellon mukaan toista loukkaantuneista jouduttiin elvyttämään paikan päällä.

Puoli kahden aikaan iltapäivällä Salopelto kertoi pelastustöiden onnettomuuspaikalla olevan ohitse. Pelastustöihin osallistui lukuisia yksiköitä Suomenlahden merivartiostosta, poliisista, pelastuslaitokselta sekä vapaaehtoisesta meripelastusseurasta. Tehtävään hälytettiin myös lääkärihelikopteri sekä Rajavartiolaitoksen meripelastushelikopteri.

Oletko tapahtumapaikalla? Ota yhteyttä IS:n toimitukseen sähköpostilla uutiset@iltasanomat.fi tai Whatsappilla 040 660 9019.

Tapahtumien kulusta tai onnettomuuden syistä viranomaiset eivät pysty kertomaan ennen kuin tapauksen tutkinta etenee.

– Tässä vaiheessa en pysty ottamaan kantaa siihen, mikä on tämän tapahtuman tarkempi kulku.

Onnettomuudesta kuvatun videon ja osallisena olleesta huviveneestä otettujen kuvien perusteella vaikuttaa siltä, että kilpavene olisi osunut veneen oikeaan kylkeen. Silminnäkijän kuvaamalla videolla nähdään, kuinka suurikokoinen kilpavene lentää ilmaan törmäyksen jälkeen.

  Huviveneen kyydissä oli onnettomuushetkellä neljä ihmistä.­

  Törmäyksen toisena osapuolena oli huvivene.­

  Poker Run -tapahtuman järjestäjä Petri Järvinen kertoi onnettomuuden jälkeen Ilta-Sanomille, että tapahtuma on keskeytetty.

  Paikalle on hälytetty myös lääkärihelikopteri.­

  – Tapahtuma on keskeytetty ja kaikki reittiveneet palautuvat tällä hetkellä satamaan. Tiedotamme lisää, kun saamme viranomaistietoa siitä, mitä on oikeasti tapahtunut ja mikä on asianomaisten tilanne.

  Törmäykseen joutuivat kilpavene ja katsojan pienempi vene, joka näkyy lukijan kuvissa.

  Osion tuoreimmat

  Luitko jo nämä?