Hanhet ulostivat suositun uimarannan käyttö­kelvottomaksi – Yle: vieri vieressä uloste­pötköjä, jotka voivat aiheuttaa korkeita bakteeri­määriä - Kotimaa - Ilta-Sanomat

Hanhet ulostivat suositun uimarannan käyttö­kelvottomaksi – Yle: vieri vieressä uloste­pötköjä, jotka voivat aiheuttaa korkeita bakteeri­määriä

Suositun Sammonlahden uimarannan vedestä mitattiin tällä viikolla korkeita bakteeripitoisuuksia, joiden uskotaan olevan peräisin hanhien ulosteista.

Valkoposki- ja kanadanhanhiparvet valtaavat herkästi yleisiä ranta-alueita. Kuva Helsingistä.­

6.8. 21:23

Lappeenrannan kaupunki kehottaa välttämään uimista suositulla Sammonlahden uimarannalla. Syynä on rannan uimavedestä havaitut korkeat enterokokkibakteeri-pitoisuudet, joiden epäillään olevan peräisin hanhien ulosteista.

– Uimarannalla havaittiin näytteenoton yhteydessä runsaasti hanhien ulosteita, jotka voivat aiheuttaa korkeita bakteerimääriä, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Asiasta ensimmäisenä uutisoineen Yleisradion mukaan rannalla on oleillut jo viikkojen ajan kymmeniä kanadanhanhia ja valkoposkihanhia, ja siellä on vierivieressä runsaasti muutaman sentin mittaisia ulostepötköjä.

Uimarantojen puhtaanapidosta vastaava Lappeenrannan kaupungin liikuntajohtaja Pasi Koistinen kertoo Ylelle, että ongelma on kaupungin tiedossa ja siitä tulee myös paljon palautetta, mutta kaupungilla ei ole tehokasta keinoa karkottaa hanhia rannoilta.

– Tilanne on huonontunut viime vuosina. Hanhia on tullut lisää, ja ne tekevät yhä enemmän myös jätöksiä rannoille, Pasi Koistinen kertoo Ylelle.

Lappeenrannan kaupunki otti näytteet uimavedestä tiistaina ja tiedotti tuloksista tänään torstaina. Tänään vedestä on otettu uudet näytteet, joista tiedotetaan erikseen niiden tulosten valmistuttua maanantaina.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?